7óra7

Az anyu én vagyok! – Ősbemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Az anyu én vagyok! – Ősbemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

2014. 09. 23. | 7óra7

Hevesi Sándor Színház A műből a szerző írt darabot, a rendező javaslatára pedig zenés produkcióként állították színpadra. A dalszövegeket Nógrádi Gábor írta, a zenét Nógrádi Gergely (a szerző fia) és a zalaegerszegi színház zenei vezetője, Máriás Zsolt komponálta - mondta el Farkas Ignác az MTI-nek.

Hozzáfűzte: Nógrádi Gábor már számos, tévéjáték- és filmforgatókönyvet, hangjátékot írt, színpadon viszont mindeddig még egyetlen írását sem mutatták be.

A darab műfaja "egy nyelvújítás eredményeként" bűbájkomédia, a színpadon ugyanis egy humoros, bűbájos történet elevenedik meg - magyarázta a rendező.

A szereplők egy metamorfózis történetét mesélik el. A gyermekektől a felnőttekig szinte valamennyi ember fejében megfordult már a gondolat: mi lenne, ha más bőrébe bújhatnának. A darabban a nagypapa különleges vegyi találmányának segítségével mindez valósággá válik: így Mesi, a tíz és háromnegyed esztendős kislány - bár eredetileg focista szeretett volna lenni - egyetlen napra a saját anyukájává változik.

Andics Tibor, Pap Lujza, Hertelendy Attila, György János, Zsíros Viktor, Mester Edit és Kováts Dóra

Farkas Ignác szerint az ifjúsági előadás legfőbb mondanivalója megmutatni, hogy mennyire fontos az egymás iránti tolerancia és az odafigyelés. A gyermek így jobban megismeri az édesanyja életét, a szülők pedig jobban meg tudják érteni a gyermekeiket.

Mesi szerepében Kováts Dórát láthatja a közönség, az anyát Pap Lujza alakítja. A többi szerepet Andics Tibor, Bellus Attila, Hertelendy Attila, Kovács Olga, Mester Edit, Zsíros Viktor, Mikita Zsuzsanna Lilla, Lupaneszku Vivien, Farkas Gergő és György János játssza.

A díszleteket Mészáros Tibor, a jelmezeket Szőke Julianna tervezte, a dramaturg Madák Zsuzsanna, a koreográfus pedig Stefán Gábor.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr467994545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása