7óra7

Átadták a THEALTER közönségdíját

Átadták a THEALTER közönségdíját

2014. 09. 17. | 7óra7

Thuróczy Szabolcs, Pintér Béla és Balog József

Pintér Béla és Társulata Titkaink című produkciója nyerte el a legnépszerűbb előadás közönségdíját a július végén megrendezett THEALTER fesztiválon. Szeged évtizedek óta részese a regionális és a nemzetközi színházi életnek – ezt kevés magyar város mondhatja el magáról. Ennek a jelenlétnek meghatározó alkotóeleme a THEALTER: idén 9 nap alatt, 11 helyszínen 7 ország 26 alkotócsoportja mutatkozott be a 24. alkalommal megrendezett nemzetközi színházi fesztiválon, amelyen több előadást meg is kellett ismételni a nagy érdeklődésnek köszönhetően.

THEALTER-angyal A díjátadón Martinkovics Katalin, a MASZK Egyesület alelnöke köszöntőjében elmondta: ugyan a fesztivál halmozottan hátrányos helyzetű, hiszen kis költségvetésű, állandó financiális problémákkal küzd, és egy vidéki városban rendezik évről-évre, ráadásul elsősorban – de nem kizárólag – a független alkotók bemutatkozási terepe, mégis éppen ezért büszkék rá, hogy az elmúlt 24 évben több mint 30 ország közel 170 társulata mutatkozott be Szegeden, többen elsőként Magyarországon. Ennek a színháztörténeti értékű fesztiválmúltnak megalakulásától részese Pintér Béla és Társulata, előadásaikat mindig óriási érdeklődés kíséri: idén közel hatszázan nézték meg a Titkainkat a Kisszínházban.

Martinkovics Katalin emellett reményét fejezte ki, hogy a jövőben is alkalmuk lesz vendégül látni a társulatot, valamint az elkövetkező fesztiválok keretében végigkísérni, munkájukkal segíteni újabb kvalitásos, tehetséges alkotók kibontakozását. A szegedi közönség díját Balog József, a THEALTER művészeti vezetője adta át.

A fesztiválon második alkalommal díjazták a produkciókat. A kritikusok díját 2014-ben a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Rózsák című előadása kapta, a fesztivál legfiatalabb színházcsinálói, a Tea for Two workshop résztvevői pedig A csemegepultos naplója című Orlai Produkcióban nyújtott kiemelkedő színészi teljesítményéért Ötvös Andrásnak ítélték oda a – fesztivál plakátját megidéző – THEALTER-angyalt. E két díj átadására októberben kerül sor.

Kapcsolódó:

>>> Bemutatókkal és díjátadóval zárult a 24. THEALTER

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr337994565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása