7óra7

Huszonnégy produkció a Pécsi Harmadik Színház műsorán

Huszonnégy produkció a Pécsi Harmadik Színház műsorán

2014. 09. 12. | 7óra7

Az első előadás a Nemes Nagy Ágnes meséje nyomán készülő Bors néni című darab lesz október 1-jén, az első bemutatót, Martin McDonagh Piszkavas (Leenane szépe) című produkcióját október 10-én láthatja a közönség Vincze János rendezésében - áll az önkormányzat által alapított, saját társulattal nem rendelkező teátrumnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Hozzátették, hogy szintén új darabként szerepel a színház műsorában Marie Jones Kövek a zsebben című alkotása ugyancsak Vincze János rendezésében és a Gergely Theáterrel koprodukcióban színre vitt Csiki-csuki, amelyet Moravetz Levente írt és rendezett.

Pécsi Harmadik Színház

Vendégelőadásként látható az intézményben a Nemzeti Színház produkciójában Földes László Hobo előadásában a Ballada a két sebzett hattyúról a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadának Hamletje a budapesti Pintér Béla és Társulatának Pintér Béla által jegyzett Parasztopera című produkciója.

A budapesti RS9 Színház a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című darabbal érkezik, ezen kívül lesznek interaktív gyerekelőadások Tamás Éva Játéktárától. A szlovákiai Árgyélus Színház négy Écsi Gyöngyi-darabbal vendégszerepel Pécsett, bízva abban, hogy Az élet és a halál vize az Angyalbárányok A világ kenyere és a Szőlőszem Kálmán elnyeri a helyi publikum tetszését.

A teátrum kitért arra, hogy a nagy sikerre való tekintettel továbbra is műsoron lesz Székely Csaba Bányavirág Háy János Völgyhíd Parti Nagy Lajos-Darvas Ferenc Ibusár - megállóhely St. Evea Armos' Egy életem, két halálom című produkciója.

Ugyancsak láthatják még az érdeklődők Örkény István Tóték és az E kor nekünk szülőnk és megölőnk című előadást, emellett Spiró Györgynek a Kvartett a Prah és a Príma környék című darabjait.

Az elsősorban kortárs darabokat játszó PHSZ az előző évadban mintegy 80 millió forintból gazdálkodott, költségvetéséből 24 millió forint volt az állami, 20 millió az önkormányzati támogatás, a többit pályázati forrásokból, jegybevételekből teremtette elő.

A tavaly műsorra került 37 produkció 142 előadását mintegy 18 ezren látták és idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr167994623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása