7óra7

Nemzetközi tánckavalkád az L1danceFesten

Nemzetközi tánckavalkád az L1danceFesten

2014. 09. 09. | 7óra7

A 13. születésnapját ünneplő fesztivál első napján a Frissek Minifesztivál keretében ad ízelítőt munkásságából Simányi Zsuzsanna, Szamosi Judit, Horváth Ádám Márton és a cseh Lukás Karásek - mondta el Ladjánszki Márta, a szervező L1 Egyesület művészeti vezetője a fesztivált beharangozó keddi sajtótájékoztatón Budapesten. Mint hozzátette, ő maga premierrel, a japán Ruri Mitoh szólóelőadással érkezik szeptember 17-én a MU Színházba.

L1danceFest 2014

Másnap a fesztivál történetének első román vendégelőadójától, Vava Stefanescutól - a Bukaresti Nemzeti Táncközpont vezérigazgatójától - láthat produkciót a Bakelit Multi Art Center közönsége. Szeptember 19-én Herold Eszter duettjének bemutatójával indul az este a MU Színházban, majd az észt kadrinoormets és Kadi Maria közös produkcióját követően az egyesület idei rezidense, Biczók Anna is bemutatkozik egy Meszerics Andrással és Czitrom Ádámmal közös darabbal.

Szeptember 20-án Izraelé lesz a főszerep: Uri Shafir természetes mozgásból töltekező, játékos darabbal, Nadar Rosano klasszikusabb táncelőadással, Hillel Kogan pamfletszerű duettel érkezik a Nemzeti Táncszínház együttműködésével a MOM Kulturális Központba. Az izraeli vendégelőadók közül ketten a fesztivál kísérőprogramjaiból is kiveszik a részüket. Uri Shafir Gaga órát fog tanítani, ami a jellegzetes izraeli improvizációs technika (Magyar Táncművészeti Főiskola), míg Nadar Rosano kortárs táncórával és a német Ben J. Riepe is különleges workshoppal várja az érdeklődőket (Trafó Stúdió) - mondta Ladjánszki Márta.

A fesztivál zárónapján a horvát Roberta Milevoj fény és hanghatásra építkező szólóelőadását tűzi műsorára a Jurányi Inkubátorház. A MU Színházban a cseh VerTeDance kortárstánc együttes speciális produkciója érkezik, amelynek két kerekesszékes szereplője is van.

A táncos forgatag további kísérőprogramjaként Szabó Roland szlovákiai magyar fotóművész kiállítása várja az érdeklődőket a KAPTÁR Közösségi Irodában. Az L1-portré sorozat című tárlaton az egyesület tagjainak klasszikus és különlegesebb duplaportréi sorakoznak. Ladjánszki Márta és Varga Zsolt már szeptember 16-én megkezdik a bemelegítést a fesztiválra egy ingyenes előadással a Közép-európai Egyetemen (CEU).

A fesztivál produkcióit boncolgató vitabeszélgetéseket Bálint Orsolya vezeti minden nap közvetlenül az előadások után. A fesztiválnak idén is lesz kritikusi laboratóriuma, ezúttal Sándor Zita és Bálint Orsolya irányításával. Az önképző körbe meghívott tánckritikus-palánták írásait egyebek közt a fesztivál hivatalos blogján olvashatják az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr837994651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása