7óra7

Hat nagyszínpadi bemutató lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Hat nagyszínpadi bemutató lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2014. 09. 05. | 7óra7

A színház a 2014/15-ös évadban színpadra állítja a 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot, az Őfelsége komédiását, A padlást, a Hamletet, a Gulag című táncjátékot, valamint az Amadeus című színművet is.

Szikora János hangsúlyozta: különleges évad előtt állnak, mivel 2015-ben lesz 20 éve, hogy önálló társulattal rendelkezik Székesfehérvár. A direktor jelezte, hogy méltó módon ünneplik meg a jubileumot.

Vörösmarty Színház Az igazgató szerint az évad üzenete "az élet nagyszerűsége". Mint fogalmazott: "megmutatjuk az embert esendőségében, gazdagságában, szépségében és rútságában, amivel a közönség lelkét is felemeljük".

Az évadnyitón adta át Cser-Palkovics András polgármester az önkormányzat által alapított Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat Kozáry Ferencnek, aki 1999-ben szerződött a Vörösmarty Színházhoz. A városvezető szerint olyan ember kapta az elismerést, aki megszemélyesíti mindazt, amit elvárnak a színháztól és annak színészeitől.

A polgármester az önálló társulat 20. évadának apropóján az önkormányzat polgári elismerő érmét adta át Závodszky Noéminek, aki egyedüli színészként a kezdetek óta tagja a társulatnak.

A rendezvényen kiosztott sajtóanyag szerint betegségéből felépülve újra rendez és játszik Cserhalmi György. Reginald Rose bűnügyi játékát, a Tizenkét dühös embert állítja színpadra és az Őfelsége komédiása című előadásban XIV. Lajos szerepét alakítja majd.

A társulattól Szalay Marianna távozott, helyette érkezett Ostorházi Bernadett, aki az elmúlt évadban gyakorlati évét töltötte a teátrumban és több darabban szerepelt.

A 2014/2015-ös évadban a Vörösmarty Színház a hat nagyszínpadi mellett hat kisszínpadi bemutatót is tart: a Kozák András Stúdióban A félkegyelmű és a Tizenkét dühös ember, míg a Pelikán Kamaraszínházban az Edith és Marlene, a Momo, A három kismalac, valamint a Versengő Zenebónia kerül színpadra.

Az évad első nagyszínpadi premierjét október 4-én tartják. A 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot Bagó Bertalan állítja színpadra.

Kapcsolódó:

>>> Vörösmarty Színház: A padlás, Hamlet és Amadeus a jövő évad programjában

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr237994691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása