7óra7

Az Utolsó című előadással indul a Proton Színház évada

Az Utolsó című előadással indul a Proton Színház évada

2014. 09. 04. | 7óra7

A Proton Színházban színészként rendszeresen feltűnő Rába Roland ezúttal rendez: az Eugene Ionesco Rinocéroszok című műve által inspirált Utolsó című darabot szeptember 11-én a Trafó - Kortárs Művészetek Házában mutatják be.

Az előadás szövegkönyvét a szereplők improvizációi alapján Rába Roland készítette, a főszerepet Bánki Gergely alakítja. A további szerepekben a társulat állandó tagjának számító Tóth Orsi, valamint a Proton Színházzal most először dolgozó Baksa Imre, Ficzere Béla, Herczeg Tamás, Mázló Tímea és Székely Rozi látható - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az előadás alaphelyzete szerint egy bevásárlóközpontban ismeretlen eredetű vírus üti fel a fejét, pánik alakul ki. Karantént rendelnek el, a bent ragadtak túlélésre rendezkednek be. A szükségletek és az ösztönök átveszik az irányítást, a vírus egyre terjed, nem tudni ki fertőzött és ki nem.

Proton Színház A bemutatót követően a Színházak éjszakáján, szeptember 20-án, rendhagyó formában is találkozhat a közönség a Proton Színház tagjaival: az Átrium Film-Színház Vauhaus című kutyás programján belül Nagy Zsolt, Székely B. Miklós és Székely Rozi részvételével felolvasószínházat tartanak Mihail Bulgakov Kutyaszív című darabjából, amelyet Büki Dóra alkalmazott színpadra.

A közleményben felidézik: augusztusban a groningeni Noorderzon művészeti fesztiválon járt a társulat, ahol a telt házas előadások után a kritika is méltatta a darabot és a színészeket. A külföldi érdeklődés a Proton Színház iránt továbbra is élénk: szeptemberben a rotterdami De Internationale Keuze fesztiválon, októberben pedig a szentpétervári Baltic House fesztiválon vendégszerepel a társulat Demencia című darabja. A turnésorozat novemberben előreláthatólag ismét Oroszországban, majd Franciaországban és Svájcban folytatódik, ezért a magyar közönség legkorábban 2015-ben láthatja újra Budapesten a Demenciát.

A Proton Színház még az év vége előtt visszatér Budapestre, december 18-án és 19-én a Szégyen című előadást játsszák.

Kapcsolódó:

>>> Utolsó: a Proton Színház premierjével nyit a Trafó

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr317994703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása