7óra7

Színházünnep Miskolcon

Színházünnep Miskolcon

2014. 09. 03. | 7óra7

Miskolci Nemzeti Színház A program a színház zenekarának ébresztőjével kezdődik, amit a "Nagy Leleplezés" követ: felavatják az épület új homlokzati arculatát.

A Nagyszínház első emeleti kistermében a Kaffka Margit Általános Iskola tanulóinak munkáiból kiállítás nyílik; a diákok "fiatalos megközelítésben" jelenítik meg Makrancos Kata történetét, képregényben dolgozták fel Shakespeare komédiáját.

Mindeközben - a tervek szerint - a szabadban folytatódik a zenés program, a színház énekkara swingelő kórussá alakul. Bemutatkoznak az új társulati tagok is, a Miskolci Balett új táncosai, valamint a fiatal, gyakorlati idejüket töltő színészek, akik rögtönzésekkel készülnek. Déltől a színház hat rendezője 10-10 percben, "élő műsorfüzetként" mutatja be az évadot.

A színházünnepen a gyermekeket is sokféle program várja, lesz fotóparaván, arcfestés, jelmezjáték és tánctanulás is.

A nézők vasárnap este kedvezményes árú jegyekkel tekinthetik meg a múlt év sikeres előadásait.

A mai Magyarország területén a miskolci volt az első kőszínház, 1823-ban nyílt meg, ám az épület 1843-ban leégett. A miskolciak szinte azonnal elhatározták a színház újjáépítését, ez 1847-ben kezdődött meg, az új épületet az építkezés megkezdésének 10. évfordulóján, 1857. szeptember 3-án nyitották meg Vörösmarty Mihály: Marót bán című darabjával.

Kapcsolódó:

>>> A miskolci színház 191. évadjának Shakespeare áll a középpontjában

>>> Shakespeare-drámák állnak a miskolci teátrum kínálatának a középpontjában

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227994715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása