7óra7

Indul a Legendák éve a Budapesti Operettszínházban

Indul a Legendák éve a Budapesti Operettszínházban

2014. 09. 03. | 7óra7

Budapesti Operettszínház Kálmán Imre A Bajadér című operettjét szeptember 19-én, Lévay Szilveszter és Michael Kunze Mozart! című musicaljét 26-án láthatja először a közönség. Kerényi Miklós Gábor igazgató a színház szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a mai világban, amikor sok a gond, az értékvesztés, a vita arról, hogy mi az érték, olyan évadot állítottak össze, amely vitathatatlan.

Olyan darabokat mutatnak be, és olyan sztárokat vonultatnak fel, akiket mindenki elismer.

"Úgy döntöttünk, hogy idén csak és kizárólag legendás dolgokkal vagyunk hajlandóak foglakozni" - mondta.

Megfogalmazása szerint Kálmán Imre "keleti típusú" darabja, A Bajadér egyszerre opera, operett és musical, a közönség széles rétegét megszólítja és témáját tekintve "mérhetetlenül mai", izgalmas mű.

A Mozart! című musical a színház egyik emblematikus bemutatója volt több mint tíz évvel ezelőtt. Kerényi Miklós Gábor - aki a darab rendezője is - kiemelte: a Mozart! című musical egyszerre beszél a tehetségről, a szerelemről és az érvényesülésről.

A szentpétervári zenés komédiaszínházzal koprodukcióban készült, Kerényi Miklós Gábor rendezte A Bajadér című előadásban a közönség láthatja a musicalek világától visszavonult Dolhai Attilát és a világhírű operaénekesnőt, Miklósa Erikát. Váltótársaikként és partnereikként Homonnay Zsolt, Fischl Mónika, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Peller Károly és Szabó Dávid is színpadra lép.

Miklósa Erika a sajtótájékoztatón elmondta: számára az operettszínház társulata egy olyan család volt, ahova mindig szeretettel várták.

"Örülök, hogy újra itt lehetek, újra olyan inspiráció ér, amellyel megint egy kicsit fejlődhetek" - fogalmazott. Beszélt arról is, hogy amikor Magyarországon színpadra lép, a hazai közönség másképp fogadja, jobb a hangulata az előadásoknak. "Én itt születtem, nekem ez a legfontosabb, hogy itt is sokat énekeljek" - hangsúlyozta a művész.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a 2003 márciusában bemutatott Mozart! című musical is új köntöst kap és utat nyit egy újabb színészgeneráció számára. Mészáros Árpád Zsolt vagy Szabó P. Szilveszter mögött az előadásban új csapat bizonyíthatja tehetségét, köztük címszereplőként Veréb Tamás és Kocsis Dénes.

Az igazgató elmondta: a színház legendás előadásai közül két év szünet és több száz németországi előadás után újra az Operettszínház színpadán látható októbertől A Szépség és a Szörnyeteg és újra műsorra tűzik a Miss Saigont is.

A színház - amelynek igazgatói pályázata folyamatban van és november 1-jétől új vezetője lesz - bemutatja Tolcsvay László-Müller Péter-Müller Péter Sziámi Isten pénze című musicaljét, Eisemann Mihály-Szilágyi László Én és a kisöcsém című művét, Farkas Ferenc Csínom Palkó című daljátékát, valamint Steve Margoshes-Jacques Levy-José Fernandez-David De Silva Hírnév (Fame) című musicaljét.

Az Operettszínház a szeptember 19-20-i hétvégén tartja évadnyitó rendezvényét, a Broadway Fesztivált, 20-án a Színházak éjszakáján délelőtt gyerekprogramokkal, délután táncházzal, este pedig A Bajadér előadása után a Legendás utazás a Föld körül című produkcióval várják a közönséget.

Kapcsolódó:

>>> Hárman pályáztak az Operettszínház vezetésére

>>> Budapesti Operettszínház – A jövő évad a Legendák éve lesz

>>> Január elsejétől állami fenntartású a Budapesti Operettszínház

>>> Másfél éves pályázat a Vígszínház és az Operettszínház vezetésére

>>> Új pályázati kiírás az Operettszínház élére

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537994713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása