7óra7

Ez van – Ősbemutató a Gózon Gyula Kamaraszínházban

Ez van – Ősbemutató a Gózon Gyula Kamaraszínházban

2014. 09. 02. | 7óra7

A kamaraszínház történetének eddigi legnagyobb vállalkozására készül. Szeptember 6-án musical ősbemutatót tartanak a rákosmenti teátrumban. Az ’56 csepp vér szerzőpárosának, Horváth Péternek és Mihály Tamásnak legújabb zenés játéka az Ez van, a Canterbury mesék történeteinek felhasználásával készült.

Ez van (Canterbury mesék)

Az ember az azóta eltelt hatszáz évben mit sem változott, ma is ugyanazokkal a típusokkal találkozunk, mint akikről Chaucer mintázta alakjait: a féltékeny férj, a csalfa feleség, a gaz csábító, a pénz igézetében árulóvá váló barát, a korrupt közszolga. Szerelem és halál, hűség és árulás, bűn és megbocsátás, csábítás és megcsalás – mesék az emberről akkor és most. A világ sem sokat változott, az Ez van történetének hősei épp csak nem egy útszéli kocsmában, hanem egy XXI. századi világvége hangulatot árasztó romkocsmában ülve mesélik saját vagy mások által megélt történeteiket – áll az előadás szinopszisában.

Hat példázatot láthatunk az ember természetéről, megjelenik a halál és az ördög is, de persze ott bujkál mindenhol a pikantéria és a pajzánság is.

Horváth Péter a manapság rendkívül divatos slam poetry műfajában megírt párbeszédei és dalszövegei, Mihály Tamás az Omega basszusgitáros, zeneszerzőjének olykor kemény rockos, máskor megkapóan lírai zenéi magukban hordozzák a siker lehetőségét.

Ez van (Canterbury mesék) - Szirtes Gábor és Nagyváradi Erzsébet (próbafotó)

A produkcióban színpadra lép Szirtes Gábor, Menszátor Héresz Attila, Nagyváradi Erzsébet, Szanitter Dávid, Nagy Lóránt, Pásztor Tibor, Molnár Gyöngyi, Kovács Lotti és Török Anna.

A díszletet és a jelmezt Csík György tervezte, koreográfus Kelemen Márta, a producer Szabó Ágnes.

Az előadás a bemutató után szeptemberben további két alkalommal látható: 10-én, szerdán este 6 és 26-án, pénteken este 7 órai kezdettel.

Az Ez van című zenés vígjátékot 18 éven felülieknek ajánlják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr107994741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása