7óra7

Az identitáskeresés a mottója a Soproni Petőfi Színház új évadának

Az identitáskeresés a mottója a Soproni Petőfi Színház új évadának

2014. 08. 25. | 7óra7

Pataki András a legfontosabb célkitűzésnek a nézőszám és a szakmai színvonal emelését nevezte.

Kifejtette: reméli, szívesen mennek majd az emberek a színházba együtt gondolkodni azon, hogy mi a helyünk a világban, honnan indultunk és hogy jó irányba tartunk-e. Szavai szerint ennek az együtt gondolkodásnak az egyik példája Ion Luca Caragiale Az elveszett levél című, Béres László rendezte komédiája, amellyel az évad október 11-én elkezdődik.

Várhatóan 2015 januárjában mutatják be Székely János Caligula helytartója című drámáját, amelyet Béres Attila állít színpadra. Februárban Marvin Hamlish, Carole Bayer Sager és Neil Simon romantikus musicalét, a Zene, New York, szerelem című darabot mutatják be, amelynek Feke Pál lesz a főszereplője és a művészeti vezetője. Ugyancsak februárban mutatják be Örkény István Macskajáték című tragikomédiáját.

Soproni Petőfi Színház

Hriszto Bojcsev Madárezredes című színpadi játékának magyarországi bemutatóját áprilisban tartják. A kortárs bolgár színpadi rendező 1997-es darabjával elnyerte a British Council által alapított nemzetközi dráma nagydíjat. A művet azóta már számos európai nagyvárosban bemutatták. Májusban pedig Halasi Imre viszi színpadra Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjét.

Három bemutatóval készülnek a gyermekeknek: novemberben debütál Tor Age BringsvaerdA hatalmas színrabló című zenés mesejátéka, amelyet Katona Imre rendez. Ez a Forrás Színházzal közös produkció lesz. A Komáromi Jókai Színház januárban mutatja be a Pille Tamás rendezte Süsü, a sárkányt, márciusban pedig a Budapesti Táncszínház a Pinokkiót.

A stúdiószínpadon Sík Sándor István király című tragédiáját, Dömölky János Jászai Mari: Magam keresése című monodrámáját, Csokonai Vitéz Mihály Dorottyáját, Agatha Christie Egérfogó című krimijét és Arany János Toldi című költői játékát mutatják be.

Az idei évadban is fellépnek soproni oktatási intézményekben: májustól Robert Williams Luke és S Jon című játékát mutatják be, amellyel az elengedés, az újjáépítés és a felelősségvállalás témaköreit járják körbe.

Patai András elmondta az is, hogy felkeresi a Sopron környéki települések vezetőit, mert a lehető legtöbb helyen szeretné bemutatni Tamási Áron Énekes madár című darabját, ezzel is népszerűsítve a színházba járást.

Demcsák Ottó, a nemrég megalakult Sopron Balett vezetője elmondta, hogy a Végtelen Európa című táncjátékot Berlinben, Bécsben és Brüsszelben is bemutatják, emellett tárgyalnak a Nemzeti Színházzal is egy budapesti előadásról.

Pataki András beszámolt arról is, hogy befejezték a társulat tagjainak közreműködésével készülő, Képtelen történet című film forgatását, amellyel a holokauszt-emlékévhez csatlakozva egy olyan valóságos alapokon nyugvó történetet mutatnak be, amelynek témája az emlékezést segítheti. A premier várhatóan szeptemberben lesz Sopronban és Pápán.

Az igazgató az MTI-nek elmondta azt is, hogy idén is részt vesznek a Vidéki Színházak Fesztiválján a Thália Színházban, ahol szeptember 11-én Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékát mutatják be.

Kapcsolódó:

>>> Kedden alakul meg hivatalosan is a Sopron Balett

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657994803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása