7óra7

Mobil forgószínpad a Szegedi Szabadtéri Játékokra

Mobil forgószínpad a Szegedi Szabadtéri Játékokra

2014. 08. 07. | 7óra7

2014-es látványterv Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója korábban, a szabadtéri játékok 2014-es programját bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a beruházást a Fogadalmi templom kétmilliárd forintos rekonstrukciója teszi szükségessé, amely munkálatai érintik a színpadot és az öltözőhelyiséget is.

Az idei évtől megfordul a fesztivál nézőtere, a Dóm tér órateraszán a jelenlegi legkorszerűbb technikát alkalmazó mobilszínpadot állítanak föl, amely gyűrűs forgója mindkét irányba tud majd mozogni – közölte a szakember, hangsúlyozva, a nézőtér megfordításával optimális és jó megoldást sikerült találni, ez az ötlet a játékok 1931-es induláskor is felmerült.

A színházi szakember kitért arra is, az új színpad kialakítása a fesztivál történetének egyik legnagyobb beruházása lesz.

A hétfőn megjelent közbeszerzési felhívás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a mobil forgószínpad kiviteli és gyártmány terveinek elkészítése, a berendezés legyártása, helyszínre szállítása, munkavédelmi minősíttetése és egyszeri alkalommal a Dóm téren történő összeállítása.

A kiírás szerint a kivitelezőnek május 15-re kell végeznie a munkával.

Kapcsolódó

>>> Megfordul a nézőtér – Műsort hirdetett 2014-re a Szegedi Szabadtéri Játékok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr257996643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása