7óra7

Herczeg Tamás színházvezetésről szóló könyvét mutatták be Szegeden

Herczeg Tamás színházvezetésről szóló könyvét mutatták be Szegeden

2014. 08. 07. | 7óra7

A színházi világnap alkalmából kétnapos tudományos konferenciát szervezett a Szegedi Szabadtéri Játékok. Kiegészítő programként könyvbemutatón is részt vehettek az érdeklődők: pénteken délután 5 órától mutatták be a Szegedi Szabadtéri igazgatójának szakkönyvét. A mű bemutatóján részt vett a szerző mellett Csizmadia Tibor, a Magyar Színházi Társaság elnöke és Vasvári Csaba, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke. A beszélgetést Balog József, a MASZK Egyesület elnöke vezette.

Herczeg Tamás már 20 éve tudja, hogy igazgató szeretne lenni – hangzott el a kötetet bemutató beszélgetés kezdetén. A szerző elmondta: még senki nem írt könyvet erről a témáról, az egyetemen sincs ilyen képzés, ezért döntött a könyv megírásáról. Herczeg Tamás könyvének anyaga a doktori dolgozatként benyújtott munkájából származik.

Csizmadia Tibor szerint a munka a „színházcsinálásról” szól. Mint mondta, a vezetőknek és a szakma ilyen területe iránt érdeklődőknek hasznos tanulmány lehet.

A szerzőről

Herczeg Tamás tanulmányai alatt marketingmunkatárs volt előbb a Békés Megyei Jókai Színházban, majd a Szegedi Nemzeti Színházban lett marketingvezető. Aztán az Operettszínház marketingigazgatójaként dolgozott, ezt követően a Magyar Állami Operaházban volt kommunikációs és marketingigazgató. Öt évig dolgozott a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóhelyetteseként és egyben a REÖK Palota igazgatójaként. Stratégiai igazgatóként újra a Magyar Állami Operaház következett, majd a Thália Színház operatív igazgatója lett. 2013 márciusától a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr937995975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása