7óra7

Ördögkatlan – Több mint negyvenezer látogatóra számítanak

Ördögkatlan – Több mint negyvenezer látogatóra számítanak

2014. 08. 05. | 7óra7

Kiss Mónika főszervező Pécsett, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére elmondta: tavaly 1100, idén eddig 1300 bérlet kelt el elővételben, s arra számítanak, hogy a látogatók száma 40-45 ezer között lesz.

A Nagyharsány mellett található "ördögszántotta hegy" legendájáról elnevezett és középpontjába a "művészi és emberi minőség tiszteletét" állító fesztivál több mint 400 programmal, azon belül 150 koncerttel, 100 családi rendezvénnyel, 80 színházi előadással, 30 kiállítással, 20 irodalmi eseménnyel és 15 filmvetítéssel is várja a látogatókat.

Az idei díszvendég a budapesti Katona József Színház, Horváth Csaba rendező-koreográfus, Lajkó Félix hegedűművész, valamint Lengyelország lesz, utóbbit zenekarok, lengyel szerzők darabjaiból készült produkciókkal érkező színművészek képviselik.

Az összművészeti fesztivált immár hagyományosan a Quimby zenekar koncertje nyitja meg és a Kiscsillag zárja, de rajtuk kívül olyan neves együttesek is színpadra lépnek, mint a Csík Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Alma együttes vagy a francia Wombo Orchestra.

Beck Zoltán zenész, irodalmár a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a közönség hallhatja zenekarát, a 30Y-t, a fivérével, Zazával alkotott Bezzegakurvabeckek nevő duót is, a Rájátszás nevű program keretében pedig költemények és dalok átiratait adják elő.

Göttinger Pál rendező arról szólt, hogy a nagyharsányi Hrabal-vurstlin regényhőseinek megidézésével, nonstop felolvasással, kéményről kiabálással, gigantikus Hrabal-portré festésével emlékeznek a 100 évvel ezelőtt született cseh íróra. Hozzátette, hogy augusztus 7-én az öt évvel ezelőtt elhunyt Cseh Tamás előtt tisztelegnek: a nagyharsányi focipályán egy dalt szeretnének tanítani, majd elénekeltetni a közönséggel az énekes-dalszerző emlékére.

Köles Ferenc színművész elárulta, hogy Faluturisták címmel ezúttal is lesz rendhagyó, bohózatba illő idegenvezetés színészek közreműködésével, akik idén Kisharsány nevezetességeit mutatják meg "izgalmas helytörténeti performansz" keretében.

P. Müller Péter színháztörténész azt emelte ki, hogy a Pécsi Bölcsészudvarban sorra kerülő rendezvények témája a kisebbségi lét és egyebek mellett a Shakespeare-évforduló lesz, a fesztiválozók koncerteken, beszélgetéseken, filmvetítésen vehetnek részt és megismerkedhetnek a reneszánsz konyhával is.

Bérczes László főszervező az MTI-nek korábban elmondta: a programsorozat idei költségvetése mintegy 70 millió forint, amelynek a felét állami támogatás adja, a jegybevételek mintegy 30 százalékot tesznek ki, a fesztivált a résztvevő települések is támogatják.

Az Ördögkatlan részletes programja a www.ordogkatlan.hu internetes oldalon található.

>>> Az Ördögkatlan Fesztivál színházi műsora a 7 óra 7-en

Kapcsolódó:

>>> Ördögkatlan – A Katona József Színház az idei díszvendégek között

>>> Öt nap ünnep az ég alatt – 7. Ördögkatlan Fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr467994893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása