7óra7

Rátóti Zoltán az egyedüli pályázó a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára

Rátóti Zoltán az egyedüli pályázó a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára

2014. 07. 31. | 7óra7

Rátóti Zoltán Kaposvár közgyűlése a pályázatot azért írta ki, mert a közhasznú nonprofit kft-ként működő intézményt ügyvezető igazgatóként irányító Rátóti Zoltánnak ez év végén lejár a 2010-ben elnyert megbízása. A munkakör betöltésére vonatkozó szabályok szerint a pályázatot fél évvel a határozott jogviszony megszűnése előtt kell meghirdetni.

Rátóti Zoltán már korábban jelezte, hogy ismét megpályázza a direktori posztot. Az ügyvezető igazgató csütörtökön az MTI-nek megerősítette: szeretné folytatni a négy évvel ezelőtt megkezdett munkát. Azon viszont meglepődött, hogy ő az egyedüli pályázó - tette hozzá.

A mostani pályázatáról elmondta: változatlanul a színház tervezett felújítása, a társulat erősítése szerepel a kiemelt célok között.

Rátóti Zoltán pályázatát a közgyűlés döntése előtt egy szakmai bizottság véleményezi, melynek tagja a színházművészeti bizottság delegáltjaiként Fekete Péter, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, Molnár Piroska, a budapesti Thália Színház színművésze, Sztarenki Pál, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze, a szakminiszter delegáltja Hausenblasz Dóra, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárságának művészeti főosztályvezetője, a szakszervezet képviselője Tóth Géza, a kaposvári színház művésze, továbbá a testületben helyet kapott a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője, Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere és Csató László, a közgyűlés oktatási, tudományos és kulturális bizottság tanácsnoka is.

"Nagyon fontosnak tartom a bizottság véleményét" - hangsúlyozta Rátóti Zoltán, hozzátéve: egyúttal várja a bizottsági tagok részéről felmerülő kérdéseket.

A csaknem másfélszáz fős intézményt vezető igazgató munkakörének betöltéséről - a szakmai bizottság véleményének mérlegelése alapján - a munkáltatói jogkört gyakorló közgyűlés a szeptemberi testületi ülésen dönt.

Kapcsolódó:

>>> Kiírták a pályázatot a kaposvári színház igazgatói posztjára

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187994899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása