7óra7

Az egykori moziból kulturális és turisztikai központ lesz Kecskeméten

Az egykori moziból kulturális és turisztikai központ lesz Kecskeméten

2014. 07. 30. | 7óra7

Az igazgató elmondta: a kecskeméti Katona József Színház az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Program támogatási rendszeréhez sikeres pályázatot nyújtott be Hírös Város Turisztikai Központ címen.

Katona József Színház, Kecskemét

A beruházás július elején már megkezdődött, várhatóan az év végére be is fejeződik. Az egykor mozinak épült műemlék teljes körűen átalakul, mert az épületben - a városban népszerű - Kelemen László Kamaraszínház fog működni, valamint megfelelő helyet biztosít az európai hírű Leskowsky-hangszergyűjteménynek, lehetővé téve annak újszerű, országosan egyedi jellegű, interaktív bemutatását - tájékoztatott Cseke Péter.

A Katona József Színház kamaraszínháza az új helyszínen egy újabb minőségi színjátszó hellyel gazdagítja a város kulturális életét - tette hozzá.

Cseke Péter hangsúlyozta: a multifunkcionális központ otthont biztosít különböző kulturális és turisztikai programoknak, zenei találkozók, fesztiválok, civil rendezvények, konferenciák és filmvetítések helyszínéül is szolgál.

A direktor fontosnak nevezte, hogy az 1999-es bezárása óta rengeteg ötlet volt a mozi élettel való megtöltésére, azonban eddig nem történt előrelépés.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487994905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása