7óra7

Café Budapest – Megújulva, immár 23. alkalommal októberben

Café Budapest – Megújulva, immár 23. alkalommal októberben

2014. 07. 10. | 7óra7

Magyarország legjelentősebb őszi fesztiválja 23. alkalommal, de több szempontból is megújulva jön létre a Művészetek Palotája, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében. Budapest számos kulturális és kultikus intézménye és helyszíne 17 napon keresztül mintegy száz programmal várja az érdeklődőket - szerepel a szervezők által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A Café Budapest idei helyszínei között szerepel a Művészetek Palotája, a Nemzeti Táncszínház, a Zeneakadémia, az Erkel Színház, a Budapest Music Center, a Trafó, a Millenáris park, az Átrium Film-Színház, a Bálna és az A38, emellett a fővárosi színházakba és kiállítóterekbe, romkocsmákba, valamint a közterületekre is beköltözik a kortárs kultúra. Három nagy múlttal rendelkező esemény is a Café keretében valósul meg: a hazai és a nemzetközi formatervezők legjavát bemutató 11. Design Hét Budapest, az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár és az Armel Operaverseny és Fesztivál 2014-es döntői.

A kortárs művészet meghatározó produkcióit felvonultató Café Budapest vendége lesz többek között Laurie Anderson, az Amadinda Ütőegyüttes és a Ju Percussion Group, Ránki Dezső, Gilbert Varga és a Nemzeti Filharmonikusok, az MR Együttesei. A progresszív kortárs zene hódolói a fesztivál keretében tiszteleghetnek Sáry László életműve és az Eötvös Alapítvány tevékenysége előtt, de újra hallgathatják a legendás 180-as csoport néhány művét is.

Eötvös Péter Lady Sarashina operabemutatója mellett három további szerző - Orbán György, Selmeczi György és Vajda János - műveiből is csemegézhetnek a kortárs operát kedvelők. A dzsessz és a könnyed műfajok iránt érdeklődőket David Helbock, Nils Petter Molvaer, a Necks és Tycho koncertjei várják, táncbemutatót tartanak nemzetközi alkotógárdával Az ötödik évszak címmel, és műsoron lesz a közelmúltban befejezett kórusműveket bemutató Body of Songs című előadás.

Daniele Finzi Pasca személyes ihletésű színházi előadásával érkezik a fesztiválra, a Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs éjjel címmel készíti új bemutatóját. A széles zenei, táncos és színházi kínálat mellett Irodalmi vándorcirkusz címmel indul sorozat a budapesti romkocsmákba, de nem kell nélkülözni a képzőművészetet sem: a Kortárs Galériák Hétvégéje mellett a Ludwig Múzeum és a Capa Központ új tárlatai várják a fesztivál vendégeit.

A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál folyamatosan bővülő programjaira elkezdődött a jegyértékesítés a résztvevő intézmények jegypénztáraiban, valamint online a fesztivál és a helyszínek honlapjain keresztül. További információk a www.cafebudapestfest.hu oldalon érhetők el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr177994995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása