7óra7

Londoni és szentpétervári előadás a gyulai Shakespeare Fesztiválon

Londoni és szentpétervári előadás a gyulai Shakespeare Fesztiválon

2014. 07. 07. | 7óra7

Az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója elmondta: az idei fesztivál két csúcspontja lesz a londoni és a szentpétervári társulat produkciója, de szerepel a programban a Vízkereszt, vagy amit akartok a Vígszínház előadásában és a Macbeth/Anatómia a Maladype Színház vendégjátékában. Idén is a fesztivál vendége lesz Caroll Vanwelden belga dzsesszénekesnő, aki Shakespeare szonettjeit zenésítette meg, ő július 4-én lép színpadra.

Vízkereszt, vagy amit akartok

Július 3-án a Szentivánéji álom című vígjáték bemutatója lesz a gyulai Várszínpadon a budapesti Nemzeti Színházzal közös produkcióban, a darabot a grúz David Doiashvili rendezi. A székesfehérvári Vörösmarty Színház előadása, a Lear király Cserhalmi György főszereplésével látható július 9-én Bagó Bertalan rendezésében. Egy chilei társulat július 12-én az Othellót mutatja be mindössze 2 szereplővel és bábokkal. Piotr Kondrat lengyel színész pedig július 7-én a Hamletet játssza el látványos egyszemélyes előadásban.

Lear király - Gáspár Sándor, Cserhalmi György, Földes Eszter

Gedeon József azt is hangsúlyozta, hogy a fesztiválra minden évben a legjobb magyar és külföldi produkciókat hívják meg, erről 5 tagú grémium dönt.

A fesztiválhoz kapcsolódó kísérőrendezvényen, a Shakespeare Fringe Fesztiválon utcaszínházi előadásokat, zenés produkciókat láthat a közönség a város különböző közterein, valamint fotókiállításon tekinthetik meg, mi minden történt az elmúlt évek fesztiváljain.

>>> A Gyulai Várszínház műsora a 7 óra 7-en

Kapcsolódó:

>>> Júniusban indul a Gyulai Várszínház 51. évada

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr317995647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása