7óra7

Több mint 9 millió forint független színházaknak

Több mint 9 millió forint független színházaknak

2014. 07. 06. | 7óra7

A független színházi társulatok produkcióinak hazai forgalmazására második éve hirdetett pályázatot a kultúráért felkelős tárca azzal a céllal, hogy segítse a különböző szervezeti formában működő hazai színházak, társulatok szakmai együttműködését, valamint országos kapcsolathálózatuk és közönségkörük bővítését - idézte fel az államtitkárság MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleménye.

A pályázaton kizárólag a hatóság nyilvántartásában szereplő, független produkciók meghívására lehetett támogatást igényelni. A 9,1 millió forintos keretösszegre 23 pályázat érkezett, közülük 17 nyert támogatást.

A pályázatokat az emberi erőforrások miniszterének nevében eljárva a kultúráért felelős államtitkár által felkért, szakértőkből álló kuratórium értékelte. Ez alapján a miniszter tanácsadó testülete, a Színházművészeti Bizottság javaslatának megfelelően született döntés.

A támogatási szerződéseket a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága köti meg a nyertes szervezetekkel, és a támogatás utalásáról is a szervezet gondoskodik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77995023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása