7óra7

Tavasz és nyár: hét premier az Orlai Produkciónál

Tavasz és nyár: hét premier az Orlai Produkciónál

2014. 07. 05. | 7óra7

Az előadásokban többek között Hernádi Judit, Kulka János, Keresztes Tamás, Szabó Kimmel Tamás, Jordán Adél, Fekete Ernő, Hegyi Barbara, Margitai Ági, Csákányi Eszter, Bánfalvi Eszter, Egri Márta, Fodor Tamás és Kaszás Gergő játékát láthatja a közönség.

Március 27-én, a Tavaszi Fesztivál keretében, Mátyássy Bence rendezésében mutatják be a Katonák című előadást a Thália Színházban. Az előadás Sztravinszkij A katona története és Hunyady Sándor Bakaruhában című drámájának párosításából jön létre, az I. világháború 100. évfordulója alkalmából. Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Mátyássy Bence, Bánfalvi Eszter, Huzella Juli és Sztarenki Dóra.

Március 31-én a Belvárosi Színházban Mohácsi János 2012-ben végzett kaposvári színészosztálya emlékezik Cseh Tamásra a Micsoda útjaink című koncertfilmmel és koncerttel. Az előadók között találjuk az osztály tagjait, többek között Boros Annát, Lovas Rozit, Lábodi Ádámot és Forman Bálintot. Vendégként fellép Csákányi Eszter és Kulka János.

Április 30-án Csákányi Eszter énekel és beszél fontos témákról Akit az istenek szeretnek című zenés estjén, a Spinoza Színházban. Örök témái a nők, őket mutatja be nagy empátiával és rokonszenvvel, humorral és öniróniával. Persze lesz szó sok másról is, a zeneszerzők között pedig Stingtől Aznavouron át a Bëlgáig nagy a választék.

Amadeus - plakát Júniusban az Amadeus érkezik a Belvárosi Színházba Kulka János és Keresztes Tamás főszereplésével: Peter Schaffer világhírű drámája valódi jutalomjáték a két főszereplőnek, illetve a harmadiknak, amely maga a muzsika. Hiszen a téma Mozart, a tökéletes muzsika zseniális ifjú komponistája, és a kifinomult műértő, egyben féltékeny pályatárs, Antonio Salieri élet-halál küzdelme. Szikszai Rémusz rendező és csapata korábbi előadásai alapján (legutóbb az I. Erzsébet a Szkénében) fondorlatos színházi teret, és izgalmas csapatmunkát várhat a néző ezúttal is. A csapat tagjai: Egri Márta, Fodor Tamás, Lovas Rozi, Kaszás Gergő, Murányi Márta, Tamási Zoltán.

Júliusban Balatonföldváron, a Kultkikötőben Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás játszik a Bagoly és Cica című szerelmi komédiában, amely Pelsőczy Réka második rendezése az Orlai Produkciónál. Az Amadeushoz hasonlóan ez a színdarab is sikerrel mutatkozott be a mozikban.

Szintén Balatonföldváron, Göttinger Pál rendezésében Ötvös András adja elő Gerlóczy Márton nagysikerű regényének színpadi adaptációját, a Csemegepultos naplóját.

Szentendrén mutatják be Anat Gov zenés darabját, a Happy Endinget. Az izraeli szerző különös témájú művének megrendezésére egyéni látásmódú alkotót kért fel az Iroda. Gergye Krisztián koreográfus-rendező "stílusa, színpadi világa garancia a különleges színházi estére" - áll a produkció sajtóanyagában. A szereplők: Hernádi Judit, Fekete Ernő, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter, Bertalan Ágnes és Nagy Dániel Viktor. Közreműködnek a Gergye Krisztián Társulata táncművészei.

Kapcsolódó:

>>> Cseh Tamás emlékest filmen és koncerten – Micsoda útjaink

>>> Háborús archetípusok – Mátyássy Bence a Katonákról

>>> Katonák – Előadás az első világháborúról

>>> Egy film, egy koncert, meg egy színészosztály – Micsoda útjaink a Belvárosiban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr867996091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása