7óra7

Népszerű operák és balettek az Uránia nyári programjában

Népszerű operák és balettek az Uránia nyári programjában

2014. 07. 02. | 7óra7

A nyári operasorozatban az Uránia látogatói július 16-án Az elvarázsolt sziget című barokk pasticciót láthatják, amelynek zenéjét mások mellett Händel, Rameau és Vivaldi műveiből állították össze, szereplői és története pedig két Shakespeare-színműből, a Szentivánéji álomból és A viharból született. A Joyce DiDonato és David Daniels főszereplésével színre vitt mű 2012-es világpremierje hatalmas sikert aratott világszerte - idézte fel a filmszínház.

Spartacus - a moszkvai Bolsoj Balett előadása

Július 30-án első alkalommal mutatják be Magyarországon Gounod Shakespeare-értelmezését, a Rómeó és Júlia Metropolitan-produkcióját, amelynek címszerepeit Roberto Alagna és Anna Netrebko énekli, augusztus 13-án pedig a hírhedt amerikai vadnyugat elevenedik meg Puccini zenei víziójában, A Nyugat lánya című műben a mozivásznon. A sajátos hangulatú "westernoperában" Deborah Voigt partnerei Marcello Giordani és Lucio Gallo.

A program Verdi Otellójának vetítésével zárul augusztus 27-én, Johan Bothával és Reneé Fleminggel a főszerepben.

A balettválogatásban július 6-án a San Francisco Balett előadásában Lera Auerbach A kis hableány című műve lesz látható, augusztus 3-án pedig Antonio Gades és Carlos Saura flamenco-balett előadása, a Carmen kerül műsorra.

A nyári táncművészeti sorozatot Hacsaturján klasszikusa, a Spartacus zárja augusztus 24-én, a moszkvai Bolsoj Balett előadásában, amelyet Jurij Grigorovics látványos koreográfiával és díszletekkel vitt színre. A grandiózus előadás címszerepét Mihail Lobukin táncolja, partnerei a darabban Anna Nikulina, Alekszandr Volcskov és Szvetlana Zakharova.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr457995045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása