7óra7

Egyre népszerűbb a balatonföldvári Kultkikötő

Egyre népszerűbb a balatonföldvári Kultkikötő

2014. 06. 27. | 7óra7

Az eseményt a Balaton közepén, egy hajón tartották annak apropóján, hogy itt kötött stratégiai megállapodást a Kultkikötőt fenntartó és üzemeltető Összpróba Alapítvány és a Balatoni Hajózási Zrt. Ennek keretében nemcsak támogatják és reklámozzák majd egymás programjait, hanem a Kultkikötő művészei műsort is adnak majd néhány hajón, főként gyerekprogramokon.

A 960 fős befogadóképességű Kultkikötő ma már a Dél-Balaton egyik fontos kulturális-turisztikai attrakciója, egy-egy különleges színházi bemutatóra vagy zenei eseményre a környező megyékből és a fővárosból is érkeznek vendégek - hangsúlyozta Nagy Viktor ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy tavaly - az előző évi vendégszámot 40 százalékkal felülmúlva - mintegy 40 ezren látogatták rendezvényeiket.

Nagy Viktor szerint a Kultkikötő vonzerejét növeli a különleges helyszín és a programok széles skálája: a mintegy 150 előadást jelentő kínálat összeállításakor valamennyi korosztályra gondoltak. Lesz vígjáték, tragédia, lélektani dráma, zenés est és musical, kortárs tánc és néptánc is, de kézműves foglalkozások, koncertek, filmvetítések, kiállítások és borkóstolók is várják az érdeklődőket.

Újdonságként idén két premier helyszínéül is szolgál a Kultkikötő: az Orlai Produkciós Irodával közösen mutatják be június 28-án Bill Manhoff Bagoly és Cica című komédiáját Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában, július 10-én pedig a Gerlóczy Márton azonos című könyvéből készült, A csemegepultos naplója című előadást.

A szezont június 14-én Halász Judit nagyszínpadi koncertjével indítják. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház A csúnya című fekete komédiával érkezik.

Júliusban Balatonföldváron vendégszerepel az Orlai Produkciós Iroda két előadása, az Amadeus Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, valamint a Hitted volna? Hernádi Judittal és Kern Andrással a főszerepben. A budapesti Játékszín Bányavirág című előadását, a Honvéd Táncszínház a Csárdás! című fergeteges Zsuráfszky Zoltán-koreográfiát, a kecskeméti Katona József Színház pedig Cseke Péter rendezését, a Páratlan páros című bohózatot hozza el a Kultkikötőbe, ahová a Quimby is visszatér.

Augusztusban a L'art pour L'art, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadásai mellett a Budapest Bár is a Kultkikötőbe érkezik.

Idén először határon túli társulatok bemutatói is szerepelnek a programban: a Szabadkai Népszínház a Szomorú vasárnap című előadását hozza el a Kultkikötőbe, de vendégük lesz egy-egy előadással az Újvidéki Színház és a kassai TeatRovás is.

A Kultkikötő Balatonföldvár mellett idén már Balatonlellén és Balatonfenyvesen is várja a családokat, elsősorban gyerekeknek szóló előadásokkal.

Holovits Huba polgármester Balatonföldvár kulturális hagyományait hangsúlyozva a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Kultkikötő ezeket viszi tovább. Nagy Viktor példaértékűnek nevezte, hogy Balatonföldvár egy 2030-ig tartó hosszú távú szerződést írt alá a Kultkikötő működtetőivel.

A rendezvényen Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója ismertette a társaság idei újdonságait, kedvezményeit, és beszámolt arról is, hogy jól indult az év a cég számára: az előszezonban 20 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak a komp- és hajójáratok, mint egy évvel korábban.

>>> A balatonföldvári Kultkikötő műsora a 7 óra 7-en

Kapcsolódó:

>>> Halász Judit koncertjével kezdi a szezont a balatonföldvári Kultkikötő

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227995213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása