7óra7

Évadzáró a Játékszínben – Öt bemutató a jövő szezonban

Évadzáró a Játékszínben – Öt bemutató a jövő szezonban

2014. 06. 26. | 7óra7

Németh Kristóf igazgató a csütörtöki budapesti évadzárón arról beszélt: nem gondolták, hogy ilyen sikeres lesz rögtön a második éve annak a magánszínházi vállalkozásnak, amelyet tulajdonostársaival - Metz Alexandra jogtanácsossal, Szűcs Attila gazdasági igazgatóval ás Bank Tamás kreatív igazgatóval - 2012 októberében elindítottak.

Játékszín A színházban az évadban 306 előadást láthatott a közönség, a kihasználtság 98 százalékos - a saját produkciók esetén több mint 100 százalékos - volt. A Játékszínnek 80 ezer fizető nézője volt, amely a színház 102 éves története alatt példátlan - emelte ki az igazgató.

A jövő évad első bemutatóját október 11-én tartják: Edward Taylor Legyen a feleségem! című darabját Kapitány Iván rendezésében láthatja a közönség. Szintén októberben tűzik műsorra Székely Csaba Szeretik a banánt, elvtársak? című darabját, amelyet a marosvásárhelyi Yorick Stúdiótól vesznek át: Sorin Militaru rendezésében Sebestyén Aba lép színpadra.

Ken Ludwig Primadonnák című darabját Szirtes Tamás rendezi, a premiert december 13-án tartják. Az évad következő bemutatója Csukás István és Szitha Miklós Gombóc Artúr utazása című műve, amely a színház felkérésére születik a Talamba Ütőegyüttes dalaival. A gyerekelőadást a tervek szerint december végén mutatják be, Zsurzs Katalin rendezésében.

Az évad utolsó bemutatója Noel Coward Vidám kísértet című komédiája, amelyet Böhm György állít színpadra. A produkció premierjét április 11-én tartják.

A Játékszín repertoárján marad az Acélmagnóliák A hölgy fecseg és nyomoz a Jutalomjáték a Hatan pizsamában a Nemzeti Színháztól vásárolt Bányavirág a Nyolc nő valamint az És már senki sem... című előadás, a koprodukciók között a Süsü, a sárkány kalandjai a ...Tied a világ! és a Beugró

Bányavirág - Stohl András, László Zsolt

Az igazgató kiemelte: szeptemberi műsortervük már elkészült, az előadásokra már a jegyek is megvásárolhatók.

Németh Kristóf az MTI-nek elmondta, hogy a színház 2014-ben is az előző évivel azonos összegű, 63,4 millió forintos állami támogatást kapott.

A Játékszín Nonprofit Kft. 2011 végéig állami tulajdonú társaságként, a kultúráért felelős tárca fenntartásában és támogatásával működött. 2011 nyarán elindult a társaság végelszámolása. A Játékszín Nonprofit Kft. ezt követően magánszínházként folytatta működését. Az épületet továbbra is a Terézvárosi Önkormányzattól bérlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr407995085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása