7óra7

Idén Győrben rendezik a Színészünnepet

Idén Győrben rendezik a Színészünnepet

2014. 06. 19. | 7óra7

Pokorni Zoltán, Budapest XII. kerületének polgármestere, az elismerés egyik alapítója a csütörtöki győri beharangozó sajtótájékoztatón kiemelte: már a díj alapításakor szempont volt, hogy ne csupán a szakmai teljesítményt, de a közösségszervező szerepet is elismerjék, mégpedig oly módon, hogy az odaítélésről a színészek döntenek. Ezt toldották meg néhány éve azzal, hogy a három legtámogatottabb színész közül a közönség választhatja ki a győztest.

Győri Nemzeti Színház

"Ez egy közösségi műfaj" - hangsúlyozta az odaítélés módjáról szólva Pokorni Zoltán, hozzátéve: a fesztivál lehetőséget teremt arra, hogy a közönség az itt előadott darabban nyújtott teljesítményük alapján is mondjon véleményt a döntőbe jutott színművészekről.

Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere megjegyezte: az, hogy a legtöbbször a fővárosban megrendezett Színészünnep Pécs és Székesfehérvár után az idén Győrbe látogat, a város kultúrájának, kulturális életének és a városvezetés ezt erősítő tevékenységének elismerése is.

Kaszás Attila-díj Az idei díjra mintegy negyven magyar nyelven játszó teátrum állított jelöltet, akik maguk közül választották ki a három döntőst. Pogány Judit Örkény Macskajátékának Orbánnéjaként, Schneider Zoltán Ingmar Bergmann Jelenetek egy házasságból című művének Johanjaként, míg Nagy Alfréd Tadeusz Slobodzianek kortárs lengyel szerző Ilja Prófétájában a Második szerepében lép fel a fesztiválon.

Az eseménysorozathoz a zárónapon színházmarketing-workshop kapcsolódik, a második napon, szombaton pedig ötödik alkalommal rendezik meg a Győri Nemzeti Színház nyílt napját. A Színészünnep záró gáláján részletek hangzanak majd el az új évad egyik produkciójából, a Jézus Krisztus Szupersztárból.

Kapcsolódó:

>>> Kaszás Attila-díj – Bemutatták a jelölteket

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr527995129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása