7óra7

Besenczi Árpád marad a zalaegerszegi színház igazgatója

Besenczi Árpád marad a zalaegerszegi színház igazgatója

2014. 06. 19. | 7óra7

Besenczi Árpád Gyutai Csaba (Fidesz) polgármester a közgyűlésen azzal indokolta a döntést, hogy a zalaegerszegi színházban jó színvonalú, népszerű produkciókat láthatott a közönség, rekordokat döntő előadásszámot sikerült elérni. Besenczi Árpád kinevezése 2015 februárjától újabb öt évre szól.

Besenczi Árpád az MTI-nek azt mondta: a teátrum célja, hogy továbbra is minőségi előadásokat állítsanak színpadra és minél többen járjanak színházba.

A teátrum nem élhet "elefántcsonttoronyként" a városban, részt kell vennie a megyeszékhely hétköznapjaiban és nézőket vonzó produkciókat kell létrehoznia - hangsúlyozta Besenczi Árpád.

Hozzátette: az elvégzett munkára büszkék lehetnek, de még sok megoldandó feladat van hátra. Továbbra is olyan darabokat - operettet, musicalt, vígjátékot, kortárs darabokat - kell színpadra állítani, amelyek vonzzák a közönséget és nemcsak szórakoztatják, hanem el is gondolkodtatják nézőket. Mindezek mellett a felnövekvő generáció problémáival is foglalkoznak, ezért interaktív játék formájában a népszerű tantermi deszka program tovább folytatódik - beszélt a tervekről Besenczi Árpád.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház az elmúlt évadban 311 előadását tartott, a produkciókat csaknem 72 ezer néző látta. Az előadásokra több mint 9 ezer bérletet váltottak, a teljes bevétel megközelítette a 104 millió forintot.

Besenczi Árpád színművészt 2009. februárjától nevezte ki a zalaegerszegi közgyűlés a Hevesi Sándor Színház igazgatójának. Akkor az MTI kérdésére úgy fogalmazott; korszerű, jó népszínházat szeretne kialakítani Zalaegerszegen. Az igazgató kinevezése 2015 februárjában jár le. Az igazgatói székért egyedüli jelentkezőként indult az idén kiírt pályázaton. Az önkormányzat kulturális bizottsága egyhangú, míg a szakmai bizottság nyolc igen és egy tartózkodás mellett javasolta újbóli kinevezését.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17995125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása