7óra7

Sorcerer – A varázsló: munkabemutató a Bakelitben

Sorcerer – A varázsló: munkabemutató a Bakelitben

2014. 06. 17. | 7óra7

„Az ördög nem létezik, uram. Az ördög pusztán a jó hiánya, mint például Istené. Az ördög az eredménye annak, amikor hiányzik a szívből a szeretet. Az ördög például a sötétséggel érkezik vagy a hidegséggel – azaz a fény, a meleg és a szeretet hiányaként lopódzik be” – Albert Einstein

A mágia mestere. Gyönyörű, tökéletes, intelligens és egyszercsak a bolygónkra vetették. Nem értett egyet az „ember” projekttel. Ő maga akarja megszabni a játék szabályait. Behatol az emberekbe s az állatokba, szereti megváltoztatni az emberi identitást. Kísértés és kontroll, mindkettő közel áll hozzá. Kizárólag emberi érzésekkel táplálkozik – áll az előadás szinopszisában.

A darab az illúzió, az agymosás, a bölcsesség és a mágia fogalmainak játékát járja körül. Hogy milyen könnyen befolyásolható az emberek tudata, és milyen könnyen hisszük el mindazt, amit elénk tárnak, miközben könnyen lehet, hogy valójában minden amit érzékelünk, pusztán csak illúzió.

A darab egy hat fős nemzetközi kreatív csapat munkája, és a két koreográfus folytonos párbeszédet alkotó mozdulatsorai az alapjai a különálló képeknek.

Sorcerer – A varázsló

Lenka Vagnerová&Company

A nemzetközi és a cseh kortárs tánc színterén működik Lenka Vagnerová független koreográfusként, táncoktatóként és táncosként.

2012-ben alapította Prágában a Lenka Vagnerová & Társai Táncszínházat, mellyel olyan előadásokat hoztak létre, mint például a La Loba (Andreu Opavska – Az év táncosa díjat nyerték el vele), a Riders (mely 2012-ben elnyerte Az év tánc előadása díjat), vagy a Mah Hunt (ami a Cseh Tánc Platform szavazásán Közönségdíjat nyert 2011-ben)

Meghívott koreográfusként olyan előadásoknak, társulatoknak, projekteknek dolgozott ki koreográfiákat, mint a Norrdans, a Memories for Life – meeting with Odyssey (Viirus Theatre Helsinki), a DOT504, Elledanse Bratislava, és így tovább.

Számos táncos koreográfiát és színpadi mozgást tervezett és tanított be különféle drámai előadások szereplőinek, új-cirkuszi produkcióknak és opera előadások számára.

Sorcerer – A varázsló

Felix Landerer

Felix Landerer táncos pályafutása során olyan helyek számára készített koreográfiákat eddig, mint Stephan Thoss társulatának előadása a Hannoveri Operában, vagy a Guaira Balett Színház Brazíliában.

2006-ban Felix elkezdte szabadúszó koreográfus karrierjét Hannoverben és 2007-től a saját produkciói mellett részt vett a Commedia Futura, a Jéggyári Színház munkájában is. Azóta számtalan egész estés táncszínházi produkció fűződik Felix és a Commedia Futura nevéhez. Ez idő alatt Felix Landerer megállás nélkül évi 2-3 előadással bővítette repertoárját, s ezekkel a munkákkal nyerte el Hannover városának elismerését. 2010 óta koncepcionális támogatásban részesül Hannover városától.

2010 áprilisában Felix Landerer elnyerte a Hannoveri Nemzetközi Koreográfus Versenyen az 1. díjat, valamint Ed Wubbétól a rotterdami Scapino-balettért a Produkció-díjat.

Jelenleg Felix Landerer a svájci Luzerni Színházban, valamint a svéd Norrdans és a holland Scapino Balett számára vendégkoreográfusként dolgozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr617995145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása