7óra7

Végh Péter Jászai-gyűrű díjat és közönségdíjat kapott a tatabányai színházban

Végh Péter Jászai-gyűrű díjat és közönségdíjat kapott a tatabányai színházban

2014. 06. 16. | 7óra7

Géber András elmondta, hogy Végh Péter a Rokonok és A balkáni kobra című előadásokban nyújtott maradandó alakítást. A legjobb női alakításért járó Jászai-gyűrűt a társulat tagjai Kerekes Évának ítélték oda Tennessee Williams A vágy villamosa című színművében Blanche DuBois megformálásáért.

Jászai Mari Színház

A nézők szavazatai alapján az évad női közönségdíját Bakonyi Csilla vehette át a Rokonokban, A balkáni kobrában és A vágy villamosa című színműben nyújtott alakításáért. A közönség a legjobb előadásnak Yasmina Reza Az öldöklés istene című komédiáját választotta, amelyet Guelmino Sándor rendező állított színpadra.

Az öldöklés istene - Pálfi Kata, Honti György, Crespo Rodrigo, Major Melinda

Az ősszel fennállásának 25. évadját ünneplő Jászai Mari Színház, Népház működése óta először állandó, 12 tagú társulattal dolgozhat. Az állandó társulat megteremtését az önkormányzat támogatása és a színház növekvő bevételei tették lehetővé.

Az elmúlt évadban a tájelőadásokkal és a koprodukciós előadásokkal együtt összesen 64 755-en látták a Jászai Mari Színház, Népház produkcióit. A nézők száma az előző évadhoz képest közel 12 százalékkal emelkedett, a bérletvásárlók száma 6,5 százalékkal növekedett.

Kapcsolódó:

>>> Állandó társulattal kezdi a következő évadot a tatabányai színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr207995155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása