7óra7

A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata a Vígszínházban vendégszerepel

A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata a Vígszínházban vendégszerepel

2014. 06. 16. | 7óra7

Az idei évad két kiemelkedő bemutatójával vendégszerepel a Vígszínházban a kolozsvári társulat, a két intézmény közti többéves partnerség keretében - közölte a kolozsvári színház az MTI-vel.

Őfelsége pincére voltam

A Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója által rendezett Őfelsége pincére voltam című előadás Bohumil Hrabal azonos című regényének színpadi adaptációja. A 2013 októberében bemutatott produkció a kisember fordulatos sorsán keresztül láttatja az elmúlt század Európájának viharait, ugyanakkor közös jelenünket és jövőnket is - áll a dokumentumban.

Az előadást a Vígszínház nagyszínpadán Bohumil Hrabal születetésének 100. évfordulója alkalmából tűzik műsorra.

Viktor, avagy a gyermekuralom - Varga Csilla, Dimény Áron

A Silviu Purcărete nemzetközi hírű román rendező által színpadra állított, 2013. november 29-én bemutatott Viktor, avagy a gyermekuralom című előadás elnyerte a romániai színházi szakma legnagyobb elismerésének számító, a 2013-as év legjobb előadásának járó UNITER-díjat (a Román Színházi Szövetség díját).

Roger Vitrac francia szerző darabja feldúlt és értékvesztett világgal szembesít, amelyben a kilencéves Viktornak mindent szabad - közölte a teátrum a produkcióról, megemlítve, hogy az előadás Silviu Purcărete harmadik munkája a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatával.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr767995151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása