7óra7

Nyári színházi játékok az Egervári Várszínházban

Nyári színházi játékok az Egervári Várszínházban

2014. 06. 15. | 7óra7

A Turai Ida Színház társulata a nyári játékokon öt színházi produkciót (összesen tizenegy előadást) állít színpadra Halasi Imre, Mikó István, Topolcsányi Laura, Szirtes Gábor rendezésében a reneszánsz várkastélyban - mondta el a település polgármestere az MTI-nek.

Szíjártó József hozzátette; neves színművészek mutatják be a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk című kétrészes komédiát, az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékot, valamint a kísértetkomédiaként jegyzett Szellem a spájzban című előadást. A premierek sora a Gül baba című operettel zárul augusztus 21-én. A klasszikusnak számító darabot a nyár utolsó hónapjában még két alkalommal, augusztus 22-én és 23-án láthatja a közönség.

Imádok férjhez menni

Az Egervári Várszínház előadásain a főbb szerepekben Patkó Bélát, Keresztes Ildikót, Sasvári Sándort, Mikó Istvánt, Hűvösvölgyi Ildikót, Benkő Pétert, Nyírő Beát, Nemcsák Károlyt, Pásztor Erzsit, valamint Bódi Barbarát láthatja a közönség.

A csaknem 640 millió forint uniós támogatásból felújított Nádasdy - Széchenyi-kastélyt tavaly novemberben adták át. A projekt keretében rekonstruálták és a legmodernebb technikával szerelték fel a csaknem félezer nézőt befogadó színháztermet a kastély udvarában.

Az ország területén lévő 60 hasonló, négy sarokbástyás várkastély közül egyedül az egervári maradt fenn. A rekonstrukciós munkák során a látogatóközponttá átalakított kastély reneszánsz és barokk termét korabeli bútormásolatokkal rendezték be. A műemléképületben okostelefonok segítségével a látogatók megismerkedhetnek reneszánsz korabeli viseletekkel, fegyverhasználattal, étkezési szokásokkal.

Az 1288-ban emelt vár helyén később felépült várkastély mai formájában a késő reneszánsz korát idézi, és a rekonstrukciót követően a turizmus mellet oktatási célokat szolgál, valamint ideális helyszíne a színházi bemutatóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37995197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása