7óra7

Cziegler Balázs és Füzér Anni lett az év díszlet-, illetve jelmeztervezője

Cziegler Balázs és Füzér Anni lett az év díszlet-, illetve jelmeztervezője

2014. 06. 07. | 7óra7

A szakmai szavazás alapján Cziegler Balázs a székesfehérvári Vörösmarty Színház Bulgakov: Mester és Margarita című előadásához tervezett díszletével nyerte el a díjat.

Énekes madár - Fellinger Domonkos, Horváth László Attila, Lakatos Máté

Füzér Anni a Miskolci Nemzeti Színház Mozart: Don Giovanni című operaelőadásához, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Tamási Áron: Énekes madár a budapesti Vígszínház Presser-Adamis-Déry-Pós: Popfesztivál 40 továbbá a Vígszínház és a Pesti Színház Szép Ernő: Vőlegény című darabjának jelmezei révén részesült az elismerésben.

Balla Ildikó jelmeztervező művész, a tárlat kurátora bejelentette, hogy a közönségdíjat Rózsa István díszlettervező és Varjas Zsófia jelmeztervező kapta a 2013-as kiállításra érkezett mintegy 900 internetes és helyszíni közönségszavazat alapján.

A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága az idén szervezte meg ötödik alkalommal a tárlatot, elsősorban színházi látványtervezők részvételével.

A kiállításnak június 20-ig helyet adó pécsi Művészetek és Irodalom Házában huszonegy tervezőnek, valamint a Magyar Állami Operaház fejdíszkészítő műhelyének az elmúlt két színházi évad előadásaihoz készült látvány- és jelmeztervei, makettjei láthatók, ezt jelmezek, előadásfotók, installációk egészítik ki.

A tárlat a színházi vizuális művészet jelentőségét szeretné tudatosítani. Célja annak bemutatása, hogy a kiállított művek jelentős része képző- és/vagy iparművészeti alkotásként is értelmezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787995255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása