7óra7

Roseto születésnap a MU Színházban

Roseto születésnap a MU Színházban

2014. 06. 06. | 7óra7

Az olasz emigránsok lakta pennsylvaniai kisváros, Roseto az 1960-as években egy egészségügyi kutatás során hívta fel magára a figyelmet. A 200 civil szervezetet működtető alig 2000 fős közösségben ugyanis sokkal alacsonyabb volt a betegségből fakadó halálozások száma, mint a környező – és minden más tekintetben hasonló adottságú – városokban.

Ezt a közösségi aktivitást és szolidáris társadalmi berendezkedést hozták összefüggésbe a rosetoi lakosság egészségének megőrzésével és életminőségük javulásával.

A rosetoi tapasztalatok apropóján a MU Színház a Káva Kulturális Műhely drámapedagógusai segítségével három XI. kerületi civil közösséggel dolgozott együtt 10 hónapon keresztül a szolidaritás és a kirekesztés témakörében.

Munkájuk eredményét egy születésnapi ünnepség keretében színházi játék formájában mutatják be az érdeklődőknek június 11-én 18 órai kezdettel a MU Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397995273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása