7óra7

Júniustól játsszák az Amadeust a Belvárosi Színházban

Júniustól játsszák az Amadeust a Belvárosi Színházban

2014. 06. 06. | 7óra7

Az előadás főbb szerepeit Kulka János, Keresztes Tamás, Fodor Tamás és Lovas Rozi játssza. Az Orlai Produkció MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a darab bemutatásának aktualitást ad, hogy a mű Milos Forman rendezte Oscar-díjas filmváltozata éppen 30 évvel ezelőtt került a mozikba.

Belvárosi Színház

Orlai Tibor producer és Zöldi Gergely dramaturg, fordító évek óta sikeres darabválasztással igyekszik a közönséget nyáron is becsalni a színházba. Az idei nyár első produkciójában Mozart szerepében Keresztes Tamást és Salieriként Kulka Jánost láthatják a nézők.

Az előadáshoz Zöldi Gergely új fordítást készített, Szikszai Rémusz pedig formabontó rendezői megközelítéssel állítja színpadra a darabot.

Amadeus - plakát "Mozart zseni volt. Ez ma már nem vitás, de saját kora gyakran az ügyes virtuózt, a kulturális látványosságot látta benne. Antonio Salieri, a bécsi udvari zeneszerző az egyetlen, aki rögtön felismerte: ilyen muzsika kizárólag isteni sugallatra születik. Élet-halál harcba kezd tehát, hogy Mozarttal szemben ő legyen a kiválasztott, akinek hangján megszólal az örökkévalóság. Peter Shaffer világhírű műve természetesen fikció. De mi van, ha valóban igazak a korabeli feltételezések. Mi van, ha Mozartot valóban meggyilkolták? És mi lehetett az indíték?" - olvasható a darab színlapján.

Az Amadeusban Egri Márta, Murányi Márta, Kaszás Gergő és Tamási Zoltán is szerepet kapott. A díszlet Varga Járó Ilona, a jelmez Kiss Julcsi munkája, a produkció zenei vezetője Wagner-Puskás Péter.

Az Orlai Produkciós Iroda júliusban három bemutatót tervez. Balatonföldváron a Kultkikötőben Pelsőczy Réka rendezésében Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás játszik a Bagoly és Cica című szerelmi komédiában. Ez a színdarab a hetvenes években szintén sikerrel mutatkozott be a mozikban Barbra Streisand és George Segal szereplésével, és színpadra állításával szintén régi terve válik valóra a produkciós irodának.

Ugyancsak Balatonföldváron, Göttinger Pál rendezésében Ötvös András adja elő Gerlóczy Márton regényének színpadi adaptációját, A csemegepultos naplóját

Szentendrén mutatják be Anat Gov zenés darabját, a Happy Endinget Az izraeli szerző művét Gergye Krisztián koreográfus-rendező állítja színpadra. Az előadásban többek között Hernádi Judit, Fekete Ernő, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter, Bertalan Ágnes és Nagy Dániel Viktor játszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377995593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása