7óra7

Kerényi: „ellenegyetemet” a „buzilobbi” „hipnotizálta” színházzal szemben

Kerényi: „ellenegyetemet” a „buzilobbi” „hipnotizálta” színházzal szemben

2014. 06. 03. | 7óra7

Kerényi Imre Az Újszínház által megrendezett Keresztény Színházi Fesztiválon Szakralitás a művészetben címmel szerveztek kerekasztal beszélgetést május 21-én, ahol Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott a Színház- és Filmművészeti Egyetem képzési rendszeréről és finanszírozási kérdéseit illetően nyilatkozott. Az egyetem rektora, M. Tóth Géza az elhangzottak kapcsán itt olvasható levelében hivatalos állásfoglalást kér a miniszterelnöktől és az intézmény fenntartójától, az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Kerényi Imre fogalmazása szerint „megállj!-t kell mondani a szivárványos dekadenciának”. A megbízott olyan izmus vette át a hatalmat, amely a keresztény értékekre nemet mond. A dekadencia és a romlás érvényesül, a lényege dolognak a kritikai attitűd, a köpködés. A Mr. Senkik, a dramaturgok és a rendezők azzal szuggerálják egymást, ki tud több rosszat mondani valami szépre, nemesre, ami már fáj. Kerényi változást sürgetett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, vagy épp ellenegyetemet kell alakítani. Az egykori egyetemi oktató szerint a „buzilobbitól”, „a kritikusok és dramaturgok hipnózisától” kell megszabadítani a színészeket, a rendezőket, a színházakat.

Kerényi szövege meghallgatható az alábbi felvételen:

Kapcsolódó:

>>> A FESZ nyílt levele Kerényi Imréhez

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817995453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása