7óra7

Júliusban ismét ZAKO Fesztivál

Júliusban ismét ZAKO Fesztivál

2014. 06. 02. | 7óra7

Nyolcadik évadát kezdi idén a Kvártélyház Nyári Színház, amelyhez kapcsolódva most is lesz ZAKO Fesztivál. A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésében megrendezett Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon tavaly két héten át vendégeskedtek független előadások a Kvártélyház színpadán. Újdonság volt a program; és a visszajelzések, valamint a telt házas előadások alapján a szervezők úgy érezték, idén is érdemes folytatni a kezdeményezést.

A tíznapos fesztiválon tizennégy előadáson, valamint a Momentán Társulat jóvoltából két ingyenes eseményen vehet részt a Zalaegerszegre látogató közönség. A fesztivál helyszíne ezúttal is a Kvártélyház Szabadtéri Színház lesz.

Az idei válogatás a mai független színházi alkotók szórakoztató, izgalmas és kísérletező színházi munkáival ismerteti meg a Zalaegerszegre látogató közönséget. Két produkció kifejezetten a kicsiknek szól: a Holdvilág Kamaraszínház Szélike királykisasszonya és Fabók Mancsi Bábszínháza Vitéz László előadása. A hazai kortárs szerzők közül Vinnai András, Tasnádi István egy-egy műve és Pataki Éva zenés darabja, az Edith és Marlene tekinthető meg. A külföldi kortársak közül a katalán Galceran és a skót David Grieg darabja lesz látható. Az előbbi A Grönholm-módszer ami sok éve sikerrel futó előadás egy kíméletlen, de humorral teli állásinterjút mutat be. Utóbbi, a Szentivánéj című színdarab dalokkal pedig két szingli történetét mutatja be, akik ismeretlenül keveredve egymás mellé végigmulatják Szent Iván éjjelét és talán egymásba is szeretnek.

Kvártélyház Klasszikusok is szerepelnek a programban, Örkény, Brecht és Hrabal egy-egy műve kortárs feldolgozásban lesz látható: a Macskajátékot (A Szkalla lányok Béres Ilona és Tordai Teri előadásában, a Kaukázusi krétakör parafrázisát Dominó címen a győri FAQ társulat, a Sörgyári Capricciot a szegedi SZ-projekt társulat adaptációjában tekintheti meg a közönség. Idén is lesz a programban koncert: Tompos Kátya, a Nemzeti Színház művésznője a Keresztül Európán című lemezének anyagát adja elő. A Mucsi Zoltán és Scherer Péter nevével fémjelzett Nézőművészeti Kft. előadásából megismerheti a közönség, hogyan kell nagybetűs nézővé válni a színházban. Műfajában izgalmas a Momentán Társulat Rögvestje ami az improvizációra épül – így előre elmondhatatlan, hogy miről is fog szólni. A mustra idei vendége Vinnai András lesz, az ő írásából készült A férfiak szexuális világa című előadás, amely szerepel a fesztivál programjában. Az írót a Momentán Társulat tagjai mutatják be július 7-én este, zenés felolvasóesttel tarkított beszélgetés keretében.

Jegyeket a helyszínen, a Kvártélyház kihelyezett jegypénztárában (Zalaegerszeg, Kossuth tér) lehet megvásárolni, valamint hamarosan az interneten is lehetőség lesz belépőt váltani a www.kvartelyhaz.hu címen keresztül.

***

ZAKO Fesztivál részletes programja:

Július 2. szerda
20.30: Hrabal: Sörgyári Capriccio

Július 3. csütörtök
20.30: Tasnádi István: Nézőművészeti Főiskola

Július 4. péntek
17.00: Benedek Elek: Szélike Királykisasszony

Július 5. szombat
20.30: David Grieg: Szentivánéj 22.00: Momentán: Záróra

Július 6. vasárnap
20.30: Momentán Társulat: Rögvest

Július 7. hétfő
20.30: Dominó 22.00: Momentán: Bemutat(koz)ó Vinnai András kortárs író

Július 8. kedd
20.30: Vinnai András: A férfiak szexuális világa

Július 9. szerda
20.30: Jordi Galceran: A Grönholm-módszer

Július 10. csütörtök
20.30: Keresztül Európán - Tompos Kátya koncert

Július 11. péntek
18.00: Vitéz László és Vas Juliska 20.30: Pataki Éva: Edith és Marlene

Július 12. szombat
20.30: Örkény – Berényi: A Szkalla lányok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957995331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása