7óra7

Aida és Jézus Krisztus Szupersztár az Iseumi Szabadtéri Játékokon

Aida és Jézus Krisztus Szupersztár az Iseumi Szabadtéri Játékokon

2014. 05. 29. | 7óra7

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, a rendezvény főszervezője elmondta: az Aida címszerepében Lukács Gyöngyit láthatja a közönség, a zenekart Medveczky Ádám vezényli, az előadást - amelynek a felújított, átépített Iseum ad otthont - Kürthy András rendezi.

Az igazgató szólt arról is, hogy a július 26-ra és július 28-ra tervezett két operaelőadás a mű eredeti nyelvén, olaszul csendül majd fel.

Mivel a történet szerint az Aida egyik helyszíne egy Isis-szentély, az Iseum épületegyüttese önmagában is díszletként szolgál majd - hangsúlyozta.

A Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét a Voice című tehetségkutatóban ismertté vált fiatal rocker, Schrott Péter alakítja, akinek ez lesz az első komoly színpadi főszerepe.

Júdás szerepében a szintén a tehetségkutatóban feltűnt Schwartz Dávid mutatja meg magát, Heródes szerepében pedig Szabó Győzőt láthatják, aki jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színház színésze.

Az augusztus 2-ra és 4-re tervezett előadást Silló Sándor rendezi, zenei vezetője Zádori László, és természetesen ennek a produkciónak is tevékeny részese lesz a Savaria Szimfonikus Zenekar - tette hozzá Mérei Tamás.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587998555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása