7óra7

Jonah Bokaer táncos-koreográfus előadása a Ludwig Múzeumban

Jonah Bokaer táncos-koreográfus előadása a Ludwig Múzeumban

2014. 05. 24. | 7óra7

A Ludwig Múzeum tereire megálmodott produkciót Jonah Bokaer öt fiatal, különböző európai országból érkező táncossal közösen készítette el a Lumú felkérésére. A táncművészeti alkotást horvát, osztrák, magyar és szlovén táncosok adják elő - Pataki Szabolcs, Karolina Susa, Evin Hadzialjevic, Katharina Illnar és Mikó Dávid - Jonah Bokaer rendezésében. Az előadás koncepciója a bemutató helyszínére és a május 8-án nyílt Hantai Simon magyar származású francia festő életművét bemutató kiállításra épül.

Művészetek Palotája

Az alkotásra a művészek egy-egy saját "mítosszal" készültek, a darab dramaturgiáját pedig a közép-európai mítoszok kutatása, vizsgálata és megvitatása határozta meg - közölte a múzeum az MTI-vel.

Jonah Bokaert a múzeumi környezetben való munkában az a kihívás foglalkoztatja leginkább, hogy a színházi tértől eltérően a vizuális térben egy másfajta, sokkal közvetlenebb kapcsolatra adódik lehetőség a táncos és a néző között.

Az előadás viszonylagos lecsupaszítottsága és a minimális technikai apparátus újabb és újabb feladatok elé állítja az alkotót, egyszerre adva inspirációt és állítva korlátokat. Munkáinak másik célja, hogy a múzeumban kiállított művekre reflektálva új és felejthetetlen látványban, élményben részesítse a közönséget - olvasható a közleményben.

Az előadás a Beyond Front@/Bridging New Territories elnevezésű projekt keretében jött létre, amely Horvátország, Ausztria, Nagy-Britannia, Magyarország és Szlovénia kortárs táncszervezeteinek, valamint társult partnereinek - Portugália, Görögország, Olaszország, Szerbia és Szlovákia - együttműködése. Ennek célja, hogy a fiatal táncosok és koreográfusok számára nemzetközi téren bemutatkozási lehetőséget és munkát biztosítson. A produkciót a következő hetekben Zágrábban mutatják be.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827995431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása