7óra7

Vendégjátékok hete a kolozsvári színházban

Vendégjátékok hete a kolozsvári színházban

2014. 05. 23. | 7óra7

A budapesti Vígszínházzal való több éves partnerség keretében két előadással vendégszerepel újra Kolozsváron a magyarországi társulat.

Május 26-án, hétfőn este 8 órától Majsai-Nyilas Tünde egyéni előadásában Esterházy Péter Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk című regényének színpadi változata látható a színház stúdiótermében. A produkció rendezője Sopsits Árpád.

Kedden, május 27-én pedig az Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója által rendezett Hanoch Levin-dráma, az Átutazók látható a nagyszínpadon. Az előadás főbb szerepeiben Törőcsik Mari, Kern András, Hegyi Barbara, Reviczky Gábor, Börcsök Enikő, Lukács Sándor és Halász Judit látható. „Amikor Törőcsik Mari megy át a színen, ötször vagy hatszor, mindig megtörténik a csoda. Mindig más, bár mindig ugyanaz, de a néma, ravasz ellenállásának, a kiutálás elleni kitartó, csak haláltól legyőzhető küzdelmének más és más szakaszában.” – írja Zappe László kritikus az előadásról.

Átutazók - Törőcsik Mari

A franciaországi Umbral Társulat előadása, Matei Vișniec román drámaíró Le Cabaret des Mots (A szavak kabaréja) című darabjának színrevitele május 27-én, kedden este 8 órától tekinthető meg a stúdióteremben. A Maud Dhénin és Victor Quezada-Perez által rendezett előadásban bohócok testesítik meg az emberi szavakat, szöveg, zene és dalok játékos keveredésével csodálatos kabaré-világot teremtve. A francia nyelvű előadás román felirattal tekinthető meg, a vendégjátékra a kolozsvári Francia Intézettel való együttműködés keretében kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr277995451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása