7óra7

Prózai és zenés művek a Karinthy Színházban a jövő évadban

Prózai és zenés művek a Karinthy Színházban a jövő évadban

2014. 05. 23. | 7óra7

A Karinthy Színház a jövő évad első bemutatóját szeptember 19-én tartja: Verebes István rendezésében a Whisky esővízzel című zenés komédiát mutatják be. A darabban Pápai Erika, Lorán Lenke, Csomor Csilla, Csoma Judit, Réti Erika, Majzik Edit, Balázs Andrea, Végh Judit és a Komáromi Jókai Színházból érkező, Budapesten most debütáló Szvrcsek Anita szerepel. A zenei vezetést Fekete Mari látja el kiszenekara élén. A díszletet Mira János, a jelmezeket Tordai Hajnal tervezi.

Zenés komédia lesz a színház második bemutatója is október 31-én: a Nyitott ablak című klasszikus bohózatot tűzik műsorra.

Karinthy Színház Karinthy Márton, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: ezt a darabot akkor veszi elő egy színház, ha belefáradt a hétköznapok szürkeségébe, vagy a "színházi üzenet", az aktuális mondanivaló, a valós vagy vélt korszerűség taposómalmába.

"Ez a bemutatónk a színház egyik alapfunkcióját, az emberek boldog kikapcsolódását és megörvendeztetését tűzte ki céljaként" - fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy a komédia még a boldog békeévekben, az első világháború előtti világban játszódik.

A komédiában többek között Egri Kati, Szirtes Gábor, Dányi Krisztián, Szegezdi Róbert, Mihályfi Balázs, Bozó Andrea, Marton Róbert, Szűcs Péter Pál játszik. A zenéről Fekete Mária és kiszenekara gondoskodik. A rendező Karinthy Márton.

December 5-én Hunyady Sándor Aranyifjú című bűnügyi történetét mutatják be. A darabot Benedek Miklós állítja színpadra, aki először rendez a Karinthy Színházban. A legutoljára a régi Vígszínház műsorán szerepelt darabban többek között Margitai Ágit, Gálvölgyi Jánost, Kovács Patríciát, Dengyel Ivánt, Szirtes Balázst, Cs. Németh Lajost, Szanitter Dávidot, Eke Angélát láthatja a közönség. A címszerepben a színművészeti egyetemen frissen végzett Rada Bálint lesz látható.

Február 13-án Zsolt Béla Nemzeti drogéria című életképét - amelyet korábban Erzsébetváros címen is játszottak - mutatják be Balikó Tamás rendezésében, aki játszik is az előadásban. A tervek szerint Lukács Sándor, Csomós Mari, Harkányi Endre, Szamosi Zsófia, Száraz Dénes, Marton Róbert és Dányi Krisztián társaságában lép színpadra.

Karinthy Márton tájékoztatása szerint repertoáron maradnak a színház korábbi sikeres előadásai: a Tanár úr, kérem! a Szent Péter esernyője a Klotild néni Az ördög a Te csak pipálj, Ladányi és Karinthy Ferenc Nők című komédiája.

Már kaphatók, és június elejéig megújíthatók, vagy megvásárolhatók a 2014/15-ös évad bérletei, amelyeket a Karinthy-család tagjairól neveztek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27995437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása