7óra7

Száz éve született Tábori György

Száz éve született Tábori György

2014. 05. 22. | 7óra7

Tábori György Tábori György sokoldalú, nemzetközi hírű alkotó, akit Londontól New York-ig tisztelet és megbecsülés övezett, s aki olyan zseniális művészekkel állt kapcsolatban, mint Brecht, Thomas Mann, vagy éppen Alfred Hitchcock. Brecht műveit ő ismertette meg Amerikával, Hitchcocknak pedig forgatókönyvet írt, és ő jegyzi a Vallomás című mozit.

Tábori György tiszteletére a Vígszínház felolvasó-színpadi előadást rendez a Házi Színpadon május 23-án este fél 8-tól a szerző Goldberg-variációk című művéből.

Az előadást Hegedűs D. Géza rendezi, és a szereposztás: Kern András, Járó Zsuzsa, Hegedűs D. Géza, Fábián Szabolcs e. h., Varju Kálmán és Csőre Gábor alakítják a további karaktereket.

Az est folyamán Marton László is emlékezik az íróra, aki a Goldberg-variációkat a szerző kivételesen szellemes, összetett írásának tartja, életműve legvonzóbb darabjának. „Olyan lebilincselő alkotásról van szó, melyet az egész világon játszanak, és most a Vígszínház közönsége is részesülhet a különleges élményben. Tábori élt Londonban, Amerikában, majd élete vége felé Németországban és Ausztriában, de mindenütt a magyarok hírnevét öregbítette” – méltatta az alkotót a Vígszínház főrendezője.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157995445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása