7óra7

Guilherme Miotto és Gergye Krisztián a MU Terminál C estjén

Guilherme Miotto és Gergye Krisztián a MU Terminál C estjén

2014. 05. 22. | 7óra7

Az est további fellépői a Terminál Előkészítő és a Gellén Anna vezette TerMini diákjai.

A MU Terminál C estjén két produkció tekinthető meg: A Virágom és A Zöld Asztal Projekt.

Guilherme Miotto: Virágom

A koreográfus hat éve tanítja saját módszerét, az 'Instinctive Performance'-ot a Fontys Dance Akadémián Tilburgban és a Theatre Akadémián Maastrichtban. A lengyelországi Szczecinben, a 2011-es Grand Prix of Kontrapunkt Fesztiválon koreográfiai munkásságát Magnolia-díjjal jutalmazzák. Az amsterdami Cinedans Filmfesztiválon a Best Film for Camera Rework kategória díját kapja. 2013-ban AsGone címmel koreográfiát készít a Dansgroup Amsterdam számára, Unpunished című koreográfiája pedig a hágai Cadance Fesztiválon kerül bemutatásra.

A Gergye Krisztián Társulata, a MU Terminál/Fejes Ádám és Gaál Mariann koprodukciója: A Zöld Asztal Projekt

Kurt Jooss The Green Table - Haláltánc nyolc képben nyomában.

A modern balettművészet emblematikus alkotása Kurt Jooss: The Green Table című előadása, melynek bemutatójára 1932-ben került sor Párizsban. Gergye Krisztián Gaál Mariannal közösen olyan elméleti kutatásba fog, amely a lehető legtöbbet derít fel a mű megvalósulásáról, akkori fogadtatásáról, tánctörténeti jelentőségéről. A nyolc képből álló mű etűdjeit egyenként analizálva olyan, a MU Terminállal közös kortárs előadásokat terveznek, amelyek egyrészt a múltat kutatják, és azt társművészeti közegbe helyezve új összművészeti műveket teremtenek.

A projekt Stációi

MU Terminál C est, 2014
A nyitány, a politikusok tánca első kép feldolgozása, klasszikus kontra kortárs tematikában, kizárólag táncművészeti műfajon belül.

MU Terminál B est, 2015
A C esten bemutatott mű továbbgondolása, drámai textusok kontextusában, színművészek behívásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr647995549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása