7óra7

Magyarországi és erdélyi társulatok a csíkszeredai Lurkó Fesztiválon

Magyarországi és erdélyi társulatok a csíkszeredai Lurkó Fesztiválon

2014. 05. 21. | 7óra7

A Csíki Játékszín által szervezett színházi találkozón a meghívott hivatásos magyarországi és erdélyi társulatok összesen 13 produkcióval szerepelnek - írta a Krónika című napilap szerdán.

A seregszemlén lesznek osztálytermi előadások, nagyszínpadi, stúdiószínházi és bábszínházi produkciók, de szabadtéri fellépésekre is várják a közönséget. Budaházi Attila, a színház dramaturgja elmondta, hogy egy év alatt nem túl sok gyermekelőadás születik a romániai magyar színházaknál, ezért hívtak meg magyarországi előadásokat is.

Az idén a Stúdió K, Boka Gábor, a BonBon Matiné kapott meghívást Magyarországról, mellettük a nagyváradi Lilliput Társulat, a kolozsvári Váróterem Projekt, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház magyar és román tagozata, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, a szatmárnémeti Brighella Bábtagozat, valamint a házigazda intézmény gyereknek és fiataloknak készült produkcióit tekinthetik meg az érdeklődők.

Budaházi Attila elmondta, hogy a fesztivál elsősorban az óvodás és kamasz gyermekeknek szól, akiket a színház saját repertoárja év közben kevésbé tud megszólítani. A fesztivál meghívottja Papp Tímea színikritikus is, aki a legfrissebb magyarországi gyermek- és ifjúsági színházi tendenciákról tart előadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr207995471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása