7óra7

Gyermeknap – Idén is lesz Hetedhét Játékfesztivál Székesfehérváron

Gyermeknap – Idén is lesz Hetedhét Játékfesztivál Székesfehérváron

2014. 05. 21. | 7óra7

A május 24-25-i programot bemutató keddi sajtótájékoztatón Brájer Éva alpolgármester felidézte, hogy a Hetedhét Játékfesztivál a székesfehérvári gyermeknapból nőtt kétnapos fesztivállá és a városi nagyrendezvények sorába emelkedett.

A fő helyszín ezúttal is a Hiemer-házban található Hetedhét Játékmúzeum lesz, de a Városház téren és környékén szintén sok program várja a gyerekeket - tette hozzá.

Nagy Veronika a Hetedhét Játékmúzeum vezetője jelezte, hogy a legtöbb program a klasszikus mesékre épül, mert a népmesei gyökerű, évszázados mesekincs a mai napig fontos szerepet kap a gyerekek személyiségfejlődésében.

A fesztivál fellépői közül kiemelte a Márkus Színházat, a Tintaló Társulást, a Kabóca- és a Bábakalács Bábszínházat.

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a színpadon a szombati záró koncertet Gryllus Vilmos, míg a vasárnapit Szalóki Ági adja. Megjegyezte, hogy a városnéző kisvonat két napra mesevonattá válik, amelyen a gyerekek két napon keresztül folyamatosan meséket hallgathatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr57995485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása