7óra7

3 millió lej az erdélyi fesztiváloknak

3 millió lej az erdélyi fesztiváloknak

2014. 05. 20. | 7óra7

Kelemen Hunor „Több mint 3 millió lejjel egészítik ki a Kulturális Minisztérium idei költségvetését a kormány tartalékalapjából annak érdekében, hogy a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), az ASTRA filmfesztivál, valamint a Szebeni Nemzetközi Színház Fesztivál lebonyolítása zökkenőmentesen történjen” – ismertette ma, a kormányülést követően, Bukarestben Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, kulturális miniszter, az RMDSZ elnöke.

A tárcavezető elmondta, hogy ezzel az intézkedéssel megoldódnak és tisztázódnak a nagyszabású kolozsvári TIFF filmfesztivál költségvetése körül felmerült nehézségek.

„Úgy vélem, hogy a minisztériumnak kötelessége támogatni az erdélyi kulturális élet kimagasló és nagyszabású fesztiváljait. Annak érdekében, hogy a szükséges támogatást biztosítani tudjuk, a mai kormányülésen kiegészítettük a Kulturális Minisztérium költségvetését. A határozat értelmében a Kulturális Minisztérium 2 millió lejjel támogatja a kolozsvári TIFF filmfesztivált, 1 millió lejjel a Szebeni Nemzetközi Színházfesztivált, illetve 100 ezer lejjel járul hozzá az ASTRA Filmfesztivál költségvetéséhez” - fejtette ki Kelemen Hunor kulturális miniszter.

„Az említett kulturális rendezvények hozzájárulnak Románia pozitív nemzetközi megítéléséhez. Nekünk az az egyik fő feladatunk, hogy törekedjünk a művészeti alkotások határokon átívelő megismertetésére. Ez az egyik kiemelkedő célja az Európai Uniónak is. A kultúrák közötti párbeszéd elősegítéséért támogatnunk kell minden olyan kezdeményezést, amely ezt a célt szolgálja, annak érdekében, hogy az Unió kulturális sokféleségét megértsük, tiszteljük és tegyünk érte” – zárta nyilatkozatát Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, kulturális miniszter.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817995481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása