7óra7

Kegyenc – Premier a Zenthe Ferenc Színházban

Kegyenc – Premier a Zenthe Ferenc Színházban

2014. 05. 12. | 7óra7

Krisztus utáni ötödik század: súlyos problémák teszik próbára a Római Birodalom hatalmát alátámasztó gigantikus oszlopokat. Külső támadások, belső viszályok vernek éket császár és szenátus, aggok és ifjak, régi és új rend hívei közé. S ha ez még nem lenne elég, a császár szemet vet az őt megkérdőjelezhetetlen hűséggel támogató tanácsadója feleségére is…

Meddig lehet olyan hatalmat szolgálni, amely nem az embert szolgálja, hanem önmagát? Mennyiben felelős a sarkaiból kifordult világért a döntések meghozója, s mennyiben azok, akik mindezt tétlenül végignézik?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ Illyés Gyula Kegyenc című kétfelvonásos drámájában, amelyet gróf Teleki László eszméi alapján vetett papírra 1964-ben, ám a darabot sokáig nem engedték Magyarországon bemutatni – ősbemutatója így Párizsban volt 1965-ben. Azóta sokféle feldolgozásban, sokféle értelmezésben állították színpadra Magyarországon, s május 12-én és 13-án 19 órától a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház mutatja be.

A főbb szerepekben Bozó Andrea és Bregyán Péter Jászai Mari-díjasok, Csernák János, Máté Krisztián, valamint Pünkösdi Mónika, Albert Péter, Erdélyi Gábor, Tarnóczi Jakab, Demus Péter és Krista Zsolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587995581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása