7óra7

A kreatív iparágak új inkubátorai – Workshop a Jurányiban

A kreatív iparágak új inkubátorai – Workshop a Jurányiban

2014. 05. 10. | 7óra7

„Egységben az erő!” – egyre több művész és kulturális szakember ismeri fel az összefogás előnyeit. Nem csak az erőforrásokat lehet így ésszerűbben kihasználni, hanem a hatásgyakorlásban is eredményesebbek lehetnek. Ugyanakkor a különböző típusú civil kezdeményezések, kulturális menedzserek vagy proaktív művészek hosszú és kitartó munkával példamutató közösségi művészeti tereket, központokat és inkubátorházakat hoznak létre nem csak külföldön, hanem már Magyarországon is. Ezek a központok nem csak új közösségi formákat hoznak létre, hanem széles spektrumú művészeti és közösségi eseményeknek is teret adnak. Előnyük, hogy a helyi (lakó)közösség is részt vehet a mindennapi életükben. Fontos kulturális és városfejlesztési szerepükön túl a már létező szervezeteknek, start-upoknak is lehetőséget adnak arra, hogy saját előmenetelükre figyeljenek és ne a hétköznapi infrastrukturális problémákra. Az összefogás nem csak helyi, hanem országos és nemzetközi szinten is fontos, ezért a Jurányi Inkubátorház és a Füge Produkció a Visegrádi Alap támogatásával május 21. és 23. között a régió illetve svéd, német és amerikai szakemberek, inkubátorházak és művészeti központok képviselőinek a részvételével szervezi meg A kreatív iparágak új inkubátorai című workshopot.

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapest

Az esemény célja, hogy a régióban, illetve az európai szinten rejlő lehetőségek ismeretében a résztvevők jobban megismerjék egymást, közös projekteket hozzanak létre, illetve nyugati példák alapján új finanszírozási utakat is találjanak.

***

A workshop részletes programja

Május 21. szerda

12.00-14.00: A Jurányi Produkciós Inkubátorház bemutatása a meghívottak számára
15.30-18.00: A társintézmények (KC Dunaj, Fabryka Sztuki, Fabrica de Pensule, Johancentrum) bemutatkozása
18.00-19.00: Magyar partnerintézmények bemutatkozása

Május 22. csütörtök

10.00-11.00: Hogyan váljunk önfenntartóvá? Az ausztrál példa. Skype-beszélgetés Jade Lille-lel, a Melbourne-i Footscray Community Center igazgatójával
11.30-13.00: „Városon kívül” – Hogyan működhet (jól) az agglomerációban vagy távolabb egy művészeti központ. Peter Legemann (Bröllin) és Lóky Tamás (Art Quarter, Budapest) beszélget

Május 23. péntek

10.00-12.00: Fundraisingről mosolyogva (Christina Molander, SITE, Svédeország)
12.30-14.00: Fenntarthatóság éjjel-nappal. (Beáta Seberíniová, KC Dunaj, Szlovákia)
16.00-17.30: Mindig csak dinamikus és kreatívan (Skype-beszélgetés Jessica Love Robinsonnal, Counterpulse, San Francisco, USA)

További információ a artincubators.wordpress.com oldalon érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487995605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása