7óra7

Az eredeti Hamlet – Szabadkai színház előadása Debrecenben

Az eredeti Hamlet – Szabadkai színház előadása Debrecenben

2014. 05. 09. | 7óra7

Az eredeti Hamlet - Csernik Árpád, Mészáros Gábor, Béres Márta, Mezei Kinga

Mezei Kinga fél éve tért vissza a Vajdaságba, azóta csatlakozott a Kosztolányi Dezső Színházhoz. Színészként már bemutatkozott a szabadkai közönség előtt, március 6-án pedig Az eredeti Hamlet című bűnügyi tragikomédiával rendezőként is debütált. Szabadka alternatív színházában ritkán fordul elő, hogy klasszikus drámát dolgozzanak fel.

Az eredeti Hamlet - Mezei Kinga, Mészáros Árpád, Csernik Árpád, Molnár Zoltán, Ralbovszki Csaba, Béres Márta, Mészáros Gábor

Az előadás színpadi adaptációját az eredeti Krónika (Gesta Danorum), valamint William Shakespeare drámája alapján Mezei Kinga és Góli Kornélia készítette, de ebben az esetben nem az eredeti Hamletre kell számítanunk. A produkció szövegében hozzávetőleg 70 százalékban megegyezik a jól ismert filozófikus drámával, viszont a dramaturgia során több dolgot kihagytak belőle, illetve megerősítettek egy olyan szálat, amitől Shakespeare klasszikusa bűnügyi tragikomédiává válhatott. Hogy mit is takar ez pontosan, a rendező nem árulta el, a színészek bevallása szerint azonban egy valóban izgalmas műsorra számíthat a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537995615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása