7óra7

W. úr üzen az Átrium Film-Színházban

W. úr üzen az Átrium Film-Színházban

2014. 05. 06. | 7óra7

A darabot Raymond Chandler Hosszú álom című krimije ihlette. A produkció a pesti alvilágot, az éjszakai életet mutatja be.

W. úr üzen - Rába Roland, Stork Natasa

A W. úr üzen a Chandler-krimik és a film noirok világát idézi meg, de nem a harmincas évek fülledten elegáns Los Angelesében játszódik, hanem napjaink Budapestjén. A figurák a képzelet szülöttei, és mindannyiunk nagy szerencséje, hogy csak az előadás világában léteznek.

Malkin szájában Sherlock Holmes-i pipa lóg. A hasisfüst puha takaróként teríti be a magánnyomozó irodát, ami egyúttal nepáli büfé is, valahol a pesti romkocsma negyedben. A mámor ködét telefoncsörgés oszlatja el. W. úr az. Valaha rendőr volt és Malkin főnöke. Most haldokló maffiózó, aki a rózsadombi villájába szólítja az egykori tanítványt. W. úr veszedelmesen vonzó ikerlányairól kellene levakarni egy piti kis zsarolót. Malkin szemei az áramvonalas női lábakra tapadnak, és a tűsarkúk nyomába szegődik, amik Bifsztekhez, az éjszakai élet új császárához vezetik el. Bifsztek veszélyt jelent W. úr lányaira, és ez felébreszti a Malkinban szunnyadó kopóösztönt. Az egykori főnökéért megtenne bármit. Pedig lehet, hogy nem kellene... – áll az előadás szinopszisában.

W. úr üzen - Szabó Kimmel Tamás

Színpadra lép Börcsök Enikő, Rába Roland, Szabó Kimmel Tamás, Ötvös András, Szabó Emília és Stork Natasa, hegedül Matisz Flóra.

A díszletet Szabolcs János, a jelmezt Tihanyi Ildi tervezte, a zenét Matisz Flóra szerezte.

A 2013-as Titánium Színházi Szemle Átrium-díjas W. úr üzenetével május 7-én, 14-én, és 29-én találkozhatnak az érdeklődők az Átrium Film-Színházban.

***

*Bodzsár Márk*

• 1983-ban született Budapesten, 2004-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem forgatókönyvíró-dramaturg szakára.
• Első rendezői és forgatókönyvírói munkája A masculinum felé című rövidfilm, Spiró György azonos című novellájából.
• 2007-es, Bloody Mary című kisjátékfilmjéért elnyerte az év legjobb vizsgafilmjének járó Simó Sándor-díjat.
• 2009-ben forgatta a Hajónapló-sorozat részeként a Levegőt venni című tévéfilmet, amely egy évvel később a Kamera Hungárián dramatikus kategóriában fődíjat kapott.
• Az HBO Társas játék című sorozatának első évadában forgatókönyvíróként dolgozott.
• A 2013 őszén bemutatott Isteni műszak az első nagyjátékfilmje, amely a Portói Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjban részesült.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr107995653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása