7óra7

TTT 2013-14 – Újra színpadon a PanoDráma előadása

TTT 2013-14 – Újra színpadon a PanoDráma előadása

2014. 04. 30. | 7óra7

A 2012-ben a Trafóban bemutatott Tanulni, tanulni, tanulni átdolgozott formában kerül újra a nézők elé.

|{background:#ddd; font-size:11px; padding: 5px 10px}. „Az iskolának kell gondoskodnia a diákokról, különben elkallódnak, rossz útra térnek, elkezdenek bandázni, rengeteget interneteznek, ülnek a gép előtt, rossz hatások érik őket, ne adj Isten, odáig fajulhat mindez, hogy devianciába torkollik az életük.” (Hoffmann Rózsa) |

Tanulni, tanulni, tanulni - Schermann Márta Életpályamodell vagy pályaelhagyás. Százhúszezer forint vagy hatezer svájci frank. Pofozkodó tanár vagy tanárverő diák. Cigány a földszinten, paraszt az emeleten – integrált oktatás. Rózsicsökkentés népdalban elbeszélve. Iskolarendőr sárga lufival – egy kis tánc. Hit, remény, szeretet – erős vár a mi etikánk. Mamakör és gyerekszáj. Ők. Mi. Komolyan. Humorral. Nem szájba rágva, de ismét szó szerint – áll az előadás szinopszisában.

A népszerű Nagy Vitát ezúttal a PanoDráma kirekesztés és iskolai erőszak témájában folytatott két hetes januári workshopján részt vevő tizenöt-tizennyolc éves diákok folytatják majd integráció és szegregáció kérdéséről. Hogy ki melyik oldalt képviselje, azt most is a közönség dönti el, ahogy azt is, melyik csapat győzött.

Az új előadás a Nemzeti Pedagóguskar zenés betétszámaival bővül – a verbatim szövegekhez a világhírű Dogtroep volt tagja, a 5te Kwartier vezetője, Ted van Leeuwen szerez zenét.

Az előadásban színpadra lép Cseh Judit, Feuer Yvette, Hárs Anna, Ördög Tamás, Schermann Márta, Urbanovits Krisztina, valamint minden alkalommal négy másik középiskolás diák.

A produkció dramaturgia Garai Judit, Hárs Anna és Merényi Anna. A Tanulni, tanulni, tanulni társrendezője és kreatív producere Lengyel Anna, a rendezője pedig Schermann Márta.

Mit szeretsz az iskolában?

Az előadás februárban három alkalommal lesz látható a Hátsó Kapuban (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 13.), február 10-én, hétfő este 8 órától és február 11-én, kedden délután 4 és este 8 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr667996445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása