7óra7

Ma kezdődik az első Antré Fesztivál

Ma kezdődik az első Antré Fesztivál

2014. 04. 30. | 7óra7

A fesztivál korábbi felhívására több, mint kétszáznyolcvanan jelentkeztek a fővárosból és más településekről, ás szeptember 19-22. között zajló rendezvénysorozaton végül mintegy kétszázan mutatkoznak be a közönség és a zsűri előtt.

A pályázó produkciók széles skálán mozognak: tűz performance, színház, kortárs tánc, flamenco, hastánc, világzene, megzenésített vers, orientális tánc, népzene, performance, irodalmi est, komolyzene, de a legtöbb a könnyűzenei előadó. Akad olyan fellépő, aki saját műfajában már bizonyított, most azonban új utakat keresve, új alkotótársakkal jelentkezik, mint Jordán Adél és Tasnádi Bence, a Katona József Színház kiváló művészei, akik most egy zenekari formációban mutatkoznak be.

A mintegy 15 millió forintos projekt részint önerőből és a helyszínek felajánlásaiból, részint az NKA-tól nyert pályázati pénzből valósul meg. A fellépők ingyenesen kapják a helyszínt, a szükséges technikát és a PR-t.

A rendezvény, amelyet a közönség teljesen ingyenesen látogathat, amellett, hogy kulturális és művészeti értékeket szolgál, különleges, változatos programokkal színesíti négy napon át Budapest belvárosát. A Városi Színház Nonprofit Kft által létrehívott fesztivál színhelyei a cég által működtetett saját kulturális terek: a Rózsavölgyi Szalon és a Hátsó Kapu, illetve az ezek vonzáskörzetébe tartozó, a fiatalok által kedvelt, úgynevezett vigalmi negyedbe tartozó romkocsmák és szórakozóhelyek (Pepita Ofélia Bár, Kisüzem, MüSzi, Téli kertem, Kazimir, Gödör Klub, Mika Tivadar Mulató) valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

Az egyes produkciókat egy 60-70 fős szakmai zsűri értékeli, akik a hazai és nemzetközi kulturális élet jeles képviselői, olyan személyiségek, akik művészként, kultúraszervezőként, kultúratámogatóként, valamely művészeti szervezet tagjaként, vagy éppen a sajtó képviselőjeként eddig is sokat tettek és a jövőben is sokat tehetnek egy-egy tehetséges művész vagy társulat pályájának elindításáért. Minden produkciót három zsűritag tekint meg és pontoz a következő szempontok szerint: a produkció ötletessége és kivitelezése, az előadásmód és a közönséggel való kapcsolattartás.

A szervezők szavazási lehetőséget is biztosítanak a közönség számára, a voksolásra valamennyi helyszínen lehetőség van a kihelyezett online terminálok segítségével.

A közönség és a zsűri által díjazott előadók és társulatok pályájukat és művészi tevékenységüket segítő szerződéseket és az ország kulturális eseményein való fellépési lehetőségeket kapnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr87997645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása