7óra7

Csak a csoda segíthet – Hamupipőke a Ciróka Bábszínházban

Csak a csoda segíthet – Hamupipőke a Ciróka Bábszínházban

2014. 04. 26. | 7óra7

"A Hamupipőke a legismertebb, legnépszerűbb, legtöbbször játszott mesék egyike. Talán nincs olyan gyerek, aki ne ismerné az árva lány történetét, akit igazságtalanul kihasznál mostohája, és aki végül mégis elnyeri a királyfi kegyeit. Hamupipőkét a mostoha körülmények az élet sötét oldalával ismertetik meg: ebben az ócska, reménytelen világban csak a csoda segíthet, vagy az, hogy hiszünk benne, képesek vagyunk legyőzni ezeket a körülményeket, és hiszünk abban, hogy belső értékeink alapján értékel a világ.

Az előadás kidobásra ítélt tárgyak (csomagolópapír, kályhacső, nejlonzsák stb.) játékában elevenedik meg, melyek a gyermekek szeme láttára születnek, lényegülnek át. Nem készen kapott, kidolgozott báb-emberkéket lát a néző, hanem használaton kívüli tárgyakat, melyek csak akkor tudnak igazán életre kelni, ha a gyermek-néző a lelkükbe lát képzelete segítségével” – olvasható az előadás színlapján.

Az előadás szereplői: Nyirkó Krisztina, Szörényi Júlia, Makra Viktória m.v., Ivanics Tamás, Fülöp József. Tervező: Mátravölgyi Ákos. A produkció zenéjét Monori András szerezte, a világítást Bujdosó Zsolt és Katona Zoltán tervezte. Koreográfus: Gyevi-Bíró Eszter. Író: Gimesi Dóra. Rendező: Vidovszky György.

Az előadást a bemutatót követően április 28-án, 29-én és 30-án is megtekinthetik az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487995735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása