7óra7

Öreg tó: Digitális természet, avagy ugrás a csobbanásba

Öreg tó: Digitális természet, avagy ugrás a csobbanásba

2014. 04. 25. | 7óra7

Melyik volt először: a béka ugrása vagy a víz csobbanása?

Öreg tó

Rózsavölgyi Zsuzsa és Terebessy Tóbiás japán haiku költészetet idéző táncszínházi bemutatójában a természet és az emberi érzékelés kapcsolatának újraértelmezésével kísérletezik. Mi történik, ha érzékszerveink a megszokottal ellentétben nem reagálnak a külvilágra, hanem alakítják, létrehozzák azt? Az Öreg tó világa az előadás során táncosokra erősített szenzorok segítségével születik: a mozgás hozza létre a vizualitást és a hangot, a csobbanás generálja az ugrást.

Az alkotópáros korábbi együttműködéseit is a társművészetek, a mozgás és a vizualitás interakciója jellemzi. Az alkotók ezúttal az LLB (Life Long Burning) Európai Uniós koprodukciós pályázati kiírás nyerteseiként egy a gravitációt meghaladó, a mélytengerek fények útján kommunikáló élővilágát idéző környezetet hoznak létre. A természet hangjait digitálisan modelláló kompozíció pedig Sáry Bánk Erkel Ferenc-díjas zeneszerző munkája.

A produkcióban színpadra lép Lányi Júlia, Bakó Tamás és Petrovics Sándor.

Az előadás a bemutató után májusban további egy alkalommal látható a MU Színházban: május 3-án, szombaton este 8 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587995757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása